Helsingin maatalouskonemessuja väännetään koronamuottiin, peruminen ei ole ollut esillä - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Helsingin maatalouskonemessuja väännetään koronamuottiin, peruminen ei ole ollut esillä

Messujen järjestäjät ja konemyyjät keskustelivat messujen kohtalosta torstaina. Lisää tietoja luvataan maanantaina.
Tapio Vesterinen
Helsingin maatalouskonemessuille haetaan korona-aikaan sopivaa mallia.

Näillä näkymin Helsingin maatalouskonemessut pidetään marraskuussa, toisin kuin MT:n torstaina aamupäivällä liikkuneet tiedot kertoivat, mutta messujen luonne muuttuu.

Asiasta kerrotaan lisää maanantaina, sanoo konseptikehittäjä Leo Potkonen Helsingin messukeskuksesta MT:lle.

Messukeskus keskusteli konemyyjien kanssa konemessujen kohtalosta torstaina. Potkosen mukaan messut pidetään, mutta muoto muuttuu. Hän ei halunnut vielä torstaina yksilöidä asiaa eikä tulevaa messujen järjestämistapaa.

"Messujen peruminen ei ole ollut esillä. Se on yksin messukeskuksen asia", Potkonen sanoo. Osa konemyyjistä on tiettävästi päättänyt jäädä pois.

Viime viikolla Messukeskus kertoi, että kaikille kävijöille jaetaan maskit.

Messujen järjestäjät eivät pääse koronaa pakoon. Jyväskylään on suunniteltu Konekilleri-messuja lokakuun alkuun. Messuja järjestävän 2LM Corporaten Marko Toivakan mukaan järjestämisestä tai perumisesta ei ole päätöksiä.

Järjestäjät keskustelevat epidemiologin kanssa ensi viikolla ja samalla päätetään, miten messujen kanssa toimitaan. Alustavasti on pidetty mahdollisena, että pieniä paikallisia messuja voitaisiin pitää, Toivakka kertoo.

Konekilleri tiedotti torstaina, että vuoden 2021 messuista on sovittu DLG Internationalin ja messukeskuksen kanssa.

Euroopassa konevalmistajat yksi toisensa jälkeen ovat kertoneet vetäytyvänsä talven isoilta konemessuilta.

Valtran, Fendtin ja Massey-Fergusonin emokonserni Agco kertoi torstaina, että se jää pois Italian Bolognassa helmikuussa järjestettäviltä messuilta. Eima-messuja siirrettiin jo aiemmin marraskuulta helmikuun alkuun.

Moni muu yritys on kertonut jo aiemmin poisjäännistään. Saksalainen konevalmistaja Grimme on todennut jättävänsä kaikki talven messut väliin koronan takia.

Konevalmistajien tiedetään miettivän myös talven ykkösnäyttelyn, Pariisin Sima-messujen, jättämistä väliin.

Korona muuttaa radikaalisti myös maailman suurimpia ruuan kuluttajamessuja, Berliinin Vihreitä viikkoja. Messut pidetään tammikuussa, mutta vain alan ammattilaisten kesken, torstaina julkaistussa tiedotteessa kerrotaan.

Lue lisää

Korona siirtää uuden auton hankintapäätöksiä – käytettyjen kauppa käy silti hyvin

Korona peruutti halloween-juhlat – viljelijällä käsissään 30 000 myymätöntä kurpitsaa

"Suhteessa siihen kriisiin, joka odotti nurkan takana, onnistuimme loppujen lopuksi hyvin", MTK:n Marko Mäki-Hakola summaa kuluneen kesän kausityövoimatilanteen

Suomessa 59 uutta koronatartuntaa – ei uusia kuolemantapauksia maanantain jälkeen