Maatalous

Pappi rinnastaa Kirkko ja kaupunki -lehdessä eläintuotannon paholaisen tuhotekoihin ja keskitysleireihin – "Viaton maitokin on kauhea tuote"

Kari Kuula hyökkää eläintuotantoa vastaan kolumnissaan Kirkko ja kaupunki -lehdessä.
Lari Lievonen
"Meidän on mietittävä tarkkaan, mitä olemme valmiita maksamaan ruuastamme. Ostammeko halpaa tuontilihaa tuotantotavoista välittämättä?"

Pappi, teologian tohtori ja tietokirjailija Kari Kuula rinnastaa eläinten teollisen käytön paholaisen tuhotekoihin ja keskitysleireihin.

"Olemme muuttaneet puutarhaplaneettamme valtavaksi eläintehtaaksi, jossa tuntoisista olennoista tehdään orjia ja esineitä", Kuula kirjoittaa kolumnissaan Kirkko ja kaupunki -lehdessä.

Hänen mielestään Jeesuksen seuraaja ei voi osallistua nykyiseen kaltoinkohteluun.

"Jumalan kuvana oleminen kutsuu viljelemään ja varjelemaan, ei omistamaan ja orjuuttamaan."

Kuulan mielestä saamme käyttää eläimiä, kunhan vältämme kohtuutonta kärsimystä.

"Nykyisessä tilanteessa on kyse jostain aivan muusta. Ihminen pitää valtavasti hyötyeläimiä, niitä on moninkertaisesti vapaana luonnossa liikkuviin verrattuna. Koska ne on jalostettu mahdollisimman tehokkaiksi raaka-aineiden tuottajiksi, niillä on monenlaisia vaivoja ja tauteja. Niitä säilytetään ahtaissa häkeissä, navetoissa ja altaissa, joissa ne kasvatetaan pikavauhtia lihoiksi. Niiden elämällä ei ole mitään muuta tarkoitusta kuin tarjota kehonsa ihmisen hyödykkeeksi."

"Totuus on inhottava. Viaton maitokin on kauhea tuote, kun tarkemmin ajattelee: lehmä keinosiemennetään, sen poikanen otetaan pois ja sitten siltä lypsetään maitoa näännyksiin asti", Kuula kirjoittaa.

Kuula selvensi kantaansa suomalaiseen eläintuotantoon tiistai-iltana. Jutun voit lukea tästä:

Eläintuotantoa paholaismaiseksi kritisoinut pappi: "Haluan pahoitella tuhansin anteeksipyynnöin sitä, että kolumnin kärki osoittautui suomalaiseen maataloustuottajaan"

Koko kolumni on luettavissa Kirkko ja kaupunki -lehden nettisivuilla.

Lue lisää

Tutkijat selvittivät: Vasikat oppivat käyttämään käymälää kymmenessä päivässä – vessakoulutuksella voidaan vähentää maidontuotannon päästöjä

Luomumaidon osuus tuotannosta kasvaa – tuotantomäärä kasvanut samalla kun tavanomaisesti tuotetun on laskenut

MT vieraili pahoin kärsineillä tulvapelloilla Alankomaissa – "Kollegani on menettänyt tulvien takia 90 hehtaaria perunaa", paikallinen viljelijä kertoo

Maissi sopii nurmi-säilörehun kaveriksi – kolea kevät leikkasi kylvöalaa