Maatalous

Varastettiinko viljat puimalla ne pellosta? Östnyland: Lomalta palannut viljelijä ei ollut uskoa silmiään, kun näki kauran tilalla sänkipellon

Naapurit olivat kiinnittäneet Niklas Magnussonin loman aikana huomiota siihen, että pellolla oli puimassa erivärinen puimuri kuin tavallisesti.
Markku Vuorikari
Porvoolaisviljelijä ei ole löytänyt toistaiseksi selitystä kaurojen katoamiselle. Arkistokuva ei liity jutun tapaukseen.

Porvoolainen maanviljelijä Niklas Magnusson ei ollut uskoa silmiään palatessaan Lapin-lomalta. Hän huomasi, että noin 1,7 hehtaarin kaurapellot lähellä Eestinmäen ST1:n huoltoasemaa oli puitu loman aikana. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Östnyland-lehti.

Pellon lähellä asuvat naapurit olivat kiinnittäneet jo aiemmin huomiota siihen, että pellolla kävi puimassa erivärinen puimuri kuin Magnussonin.

Viljelijä on hämmästynyt tapauksesta. Hän kertoo lehdelle koettaneensa selvittää Porvoon kaupungin kautta, onko asiassa tapahtunut jokin hallinnollinen erehdys, sillä hän on vuokrannut kyseiset pellot Porvoon kaupungilta. Toistaiseksi luvattomaan sadonkorjuuseen ei ole löytynyt selitystä.

Magnusson epäilee, että kyseessä on luultavasti jonkinlainen väärinkäsitys, mutta asiasta on tehtävä rikosilmoitus, jos mysteeri ei muuten selviä.

Östnyland: Vem tröskade Magnussons åker?

Juttua muokattu 13.10. kello 14.44: Poistettu otsikosta sana "tähkä", koska kauralla on röyhy.

Lue lisää

Östnyland: Porvoolaisen viljelijän kadonneiden kaurojen arvoitus selvisi – taustalla oli toisen viljelijän inhimillinen erehdys

Video katonäkymistä – syksyllä puidaan alle tonnin hehtaarisatoja Sastamalan seudulla

Uusimaa: Porvoolainen maaseutuyritys on kasvanut konehommilla miljoonan bisnekseksi

Pellonraivaaminen on Lapissa hengenvaarallista vanhojen räjähteiden vuoksi, maitotilallisella riittää muitakin haasteita – videolla Hanna–Mari Kasurinen vetää vasikan ulos lehmästä