Maatalous

Kaksi turkkilaislehmää sai virtuaalilasit – kuvittelevat, että elämä on nyt yhtä kesää ja laidunta ja alkoivat lypsää paremmin

Tuottaja aikoo saman tien tilata kymmenet lasit lisää.
Kuvakaappaus, www.the-sun.com
Turkkilaislehmien virtuaalilasit ovat saaneet sosiaalisessa mediassa aikaan kuhinaa: järkeä vai ei?

The Sun -lehti kertoo turkkilaisesta maatilasta, jossa kokeillaan lehmille virtuaalilaseja. Laseja käyttävä lehmä kuvittelee lehden mukaan olevansa kesälaitumella.

Turkin Aksarayssa asuva Izzet Kocak laittoi lasit aluksi kahdelle lehmälleen. Hänen mukaansa lehmien stressi väheni selvästi ja niiden päivittäinen maitotuotos nousi 22 litrasta 27 litraan.

Tuottaja on aiemmin pyrkinyt vähentämään 180 eläimensä stressiä muun muassa soittamalla niille klassista musiikkia. Nyt hän aikoo tilata kymmenet virtuaalilasit lisää.

Lehmien lasit on lehden mukaan kehitetty Venäjällä yhdessä eläinlääkärien kanssa ja niitä on testattu maatilalla Moskovan alueella.

Virtuaalilaseista mitään tietämättömän mieleen The Sun -lehden juttu luo enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia. Näkeekö eläin muuta kuin lasien tuottaman maiseman, ja jos ei, miten se syö, törmäileekö se lajitovereihinsa tai miten siirtyy lypsylle? Navetan lypsyjärjestelmästä ei jutussa kerrota, ei myöskään mainita kovasti lihakarjalta näyttävän karjan rotua.

The Sun -lehden juttu

Lue myös:

Parantaako virtuaalitodellisuus maitotuotosta? Venäjällä testataan lehmien VR-laseja

Lue lisää

Parantaako virtuaalitodellisuus maitotuotosta? Venäjällä testataan lehmien VR-laseja

Virikehäkeistä luopuminen kiihtyy, S-ryhmä luopuu Kotimaista-merkillä myytävistä virikehäkkimunista ensi vuoden aikana

Muutoksia lampaiden ja vuohien rekisteröimiseen ja tunnistamiseen: Ilmoitus rekisteriin 90 päivän kuluessa syntymästä, lupa käyttää teuraalla tilapäistä korvamerkkiä

Yli 1 000 valiolaista maitotilaa laskenut hiilijalanjälkensä – huomattavasti kansainvälistä keskiarvoa kevyempi