HK Scan odottaa nautojentarjonnan kasvavan Itä-Suomessa
HK Ruokatalon teurastamo Outokummussa on vuoden alusta lähtien ollut Itä-Suomen ainoa nautateurastamo.
Atrian teurastamon toiminta Kuopiossa loppui vuoden vaihteessa, kun yhtiö keskitti nautateurastukset kokonaan Kauhajoelle.
HK Ruokatalo uskoo yhtiön tuottajamäärien Itä-Suomessa kasvavan.
”Luotamme siihen, että alueen lihantuottajat arvostavat pitkäjänteisesti sitoutunutta yhteistyökumppania. Naudan hankintamäärät ovat kasvaneet ja teurastamoamme on kehitetty sen mukaisesti”, HK Scanin eläinhankinnasta vastaava johtaja Veli-Matti Jäppilä toteaa.
Jäppilän mukaan HK Agrista on viime vuoden kuluessa tullut suurin lehmien ja vasikoiden ostaja Pohjois-Karjalassa. Myös Pohjois-Savossa osuus on kasvanut.
”Tuottajat tuntuvat arvostavan paikallisuutta teurastuksissa.”
HK Ruokatalo on viime vuosina investoinut laitokseen, jotta se pystyy ottamaan vastaan kasvavia nautamääriä.
Teurastamoon on rakennettu varastotilaa, kylmäainekeskus sekä autopesula. Laajennuksen myötä on saatu lisätilaa yli sadan naudan ruhoille.
Valtaosa teuraista tulee Outokumpuun noin 150 kilometrin säteeltä. Outokummussa leikattu liha siirtyy jatkojalostukseen yhtiön tuotantolaitoksiin Mikkeliin ja Vantaalle.
Luomu- ja liharotuiset naudat lähetetään konsernin osakkuusyhtiö Lihatukku Harri Tammiselle, joka on erikoistunut pihvirotuisten nautojen leikkuuseen ja jatkojalostukseen.
TERHI TORIKKA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
