
- Mainos: Mainos
Parhaat omenaherkut syksyyn – katso herkulliset reseptit
Omenoiden sesonki on alkanut – syötkö herkut sellaisenaan vai leivotko, kokkaatko tai säilötkö?Syksy on omenoiden ja omenaleivonnaisten aikaa. K-ruokakauppojen valikoimista löytyy runsaasti eri omenalajikkeita. Kotimaisten omenoiden aika kestää elokuulta aina tammikuuhun asti ja eri puolilla maailmaa kasvatettavaa omenaa on tarjolla ympäri vuoden.
Valitse oikea omenalajike käyttötarkoituksen mukaan. Hapokkaat omenat kuten vihreä Granny Smith sopivat erityisen hyvin leivontaan ja ruokaomenoiksi, sillä ne pehmenevät sopivasti kypsennettäessä. Kuoreltaan punakeltaiset Idared sekä Jonagold ovat myös hapokkaita ja mehukkaita.
Käytä hapokkaita omenoita esimerkiksi näissä:
• Erilaiset omenapiirakat
• Juustokakkutäytteiset uuniomenat
• Omenaletut ja karamellisoidut omenat
Makeita lajikkeita ovat punaposkinen suosikkiomena Royal Gala sekä keltavihreä Golden Delicious. Makeat omenat ovat parhaita sellaisenaan syötynä tai leipomuksiin, joissa omenan halutaan pysyvän koossa. Omenat sopivat mainiosti myös esimerkiksi hedelmäsalaatteihin tai piristämään arkiaamujen jogurttiannosta tai tuorepuuroa. Makeat omenat sopivat myös klassiseen omena-kaurapaistokseen tai hauskoihin karamelliomenoihin.
Omenat sopivat makeiden herkkujen lisäksi myös ruoanlaittoon ja salaatteihin. Leivo litteitä flatbreadeja ja kuorruta ne omenoilla ja savucheddarilla tai leivo omenat hasselpähkinöiden kanssa kierreleipään. Makkaran, lohen tai broilerin lisäkkeeksi sopii jännittävästi inkiväärillä maustettu omenaslaw. Erilaiset sosekeitot ovat kevyitä ja hyviä arkiruokia, kokeile esimerkiksi helppoa omena-juuressosekeittoa. Herkullisen hapanimelä omenachutney sopii syksyiseksi tuliaiseksi.
Mainos: Mainos





