Hömppäheinät hunajapurkkiin
Luin parina päivänä MT:n artikkeleita ”hömppäheinistä”.
On olemassa tutkimus, joka osoittaa tuon noin 200 000 hehtaarin olevan potentiaalinen hunajan tuotantoon: www.hunajaluotsi.fi/img/file.php?id=108.
Hunajatuotanto on Suomessa alijäämäistä. Meillä on vientipotentiaalia niin paljon kuin pystymme vain tuottamaan.
Hunajatuotanto antaa pienemmille maatiloille mahdollisuuden lisätuloihin varsin pienillä lähtöinvestoinneilla.
Koko ketju pellolta asiakkaan pöytään on kunnossa. Riittää, kun yrittäjä hoitaa mehiläiset ja kerää hunajasadon.
Samalla pölyttäjien määrä lisääntyy lähiluonnossa. Parempi pölytys luonnon omille marjakasveille ja viljellyille puutarhakasveille takaa paremman satopotentiaalin.
Olisikohan viljelijöiden aika katsoa vähän leveämmällä kulmalla, miten maatalouden peltojen huoltoa ja kannattavuutta voidaan lisätä muuten kuin tilakokoa kasvattamalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
