Ilmastonmuutos ja sään ääri-ilmiöt korostavat entisestään kasvinjalostuksen tärkeyttä
Vaikka kasvikunnassamme olisi tuhansia syötäviä viljelykasveja, lähes 60 prosenttia maailman väestön syömistä kaloreista tulee vain kolmesta lajista: vehnästä, maissista ja riisistä.
Osaston luetuimmat
- Valtion velka on tekosyy viedä kansalaisilta leipä suusta
- Vaikka turvetuotannon nostaminen kulta-aikojen määriin ei olekaan enää realismia, nykyiset turvetuotantoalueet on järkevää hyödyntää − siinä voittaisivat kaikki
- Kompostointiohjeet vaikenevat konstista, joka saa kompostorin pöhisemään iloisesti
- Lukijalta: Purran budjetissa paljon pureskeltavaa – ”Lähes puoli Suomea jää aivan liian vähälle huomiolle”
- Lukijalta: Työvoimaa tarvitaan ulkomailta myös maa- ja metsätaloudessa
- Lukijalta: Konkurssiaallon lääkintä tuilla tarjoaa vain hetkellistä apua
- Mikä on paras tuliainen? Lauri Tähkä ilahtui räteistä ja Kyösti Mäkimattila avomaankurkuista