Ruokavalio monipuolistuu
Kun ruuan hyllymetrit kaupassa kasvavat, on hyvä pitää peruslinjat mielessä.Suomalaisten ruokavalio on puolessa vuosisadassa kokenut melkoisen mullistuksen. Maito-peruna-possulinjalta on haarauduttu mitä erilaisimpiin etnisiinkin suuntiin, ja uudessa ruokakaupassa joutuu harhailemaan joskus kauan, että löytää etsimänsä, kun tarjonta on niin valtava.
Monipuolisuus on hyvästä, kunhan pitää kiinni peruslinjoista. Itselleni on tärkeää, että raaka-aineet ovat pääosin kotimaisia, ruoka maistuu hyvältä, sisään menee suunnilleen se kalorimäärä, mikä kuluukin, eikä syötävää heitetä hukkaan.
Niin kauan kuin peruna kasvaa Suomessa paremmin kuin bataatti ja maitoa on helpompi tuottaa kuin riisijuomaa, kannattaisi ruokavalio rakentaa niille. Toki joskus maistellen muutakin.
riitta.mustonen@mt.fi
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


