Ravien sijaan Pilvenmäellä pyörii nyt lähiruokakeittiö ja studio
"Monet lounaspalvelun asiakkaat ovat myös olleet raviradalle uusia tuttavuuksia ja toivotuksemme saapua raveihin tämän epidemian jälkeen on selvästi otettu ilolla vastaan."
Pilvenmäen lähiruokalounasannospakkaukset on forssalaisen Jospak Oy:n kierrätettäviä elintarvikevuokia, joita käytetään ympäri Eurooppaa. Kuva: Pilvenmäen ravirataPilvenmäen tammi- ja helmikuu olivat ravien osalta hiljaiset, vain kahdet ravit. Alkuvuoden hiljaiselosta ravirintamalla otettiin kuitenkin kaikki irti – useita kuninkuusravien toimikuntien kokouksia, teemaravipäivien suunnittelua, matkailuhankkeen edistämistä ja innostumista käynnistyneen strategiatyön tulevaisuuskuvan ympärillä. Innostus on vaihtunut epätietoisuuteen ja osittain pelkoon tulevasta, pinnan alta näkyy kuitenkin yhteishenki ja vahva usko paremman tulevaisuuden olemassaoloon.
Pilvenmäen tällä erää viimeiset ravit järjestettiin maanantaina 16.3. ilman yleisöä ja koronan tuomien lisäohjeistusten pohdituttaessa kilpailijoiden mieliä. Samaisena maanantaina konkretisoitui Suomen hallituksen linjausten myötä ravien päättyminen seuraavana päivänä tiistaina. Joidenkin mielestä se oli tarpeetonta ravien rajoittamista ulkoilmaurheilu-luonne huomioiden ja toisten mielestä hätiköityjä päätöksiä keskusjärjestön suunnalta. Mutta mielestäni päätöksestä huokuu myös yhteiskunnallinen näkökulma sekä kunnioitus kaikkien ravien ystävien terveyttä kohtaan.
Pilvenmäki työllistää arkena noin kolme ihmistä ja ravien sekä muiden tapahtumien aikana työntekijöitä on 20–80, kaikki ns. tarvittaessa töihin kutsuttavia. Heitä ei nyt töihin kutsuta, mutta vakituisen henkilökunnan täysipäiväistä lomautusta taklaamaan ideoitiin yhdessä ydinporukan kanssa lähiruokalounaspalvelu: lounas on noutona tai kuljetuksena kaikkien seudun ihmisten saavutettavissa.
Allekirjoittaneella ei lähiruokalounaspalvelun toimintojen käytännöntason onnistumisen kanssa ole tekemistä – ei pysy soppakauha kädessä. Toivon kuitenkin, että selkeä innostuminen työntekijöiden, seudun ihmisten ja tilauksensa ravintoloiden myötä suurelta osin menettäneiden lähiruokatuottajien osalta konkretisoituu kokeilujakson päätteeksi siihen, että palvelu saa jatkoa.
Kaikille osapuolille on kuitenkin selvää, että tappiolla tätä toimintaa ei voida jatkaa ja lomautukset konkretisoituvat nykyistä laajempina, jos keittiö suljetaan.
Tulevat viikot näyttävät miten lähiruokalounaiden kanssa käy. Omalta osaltani voin todeta, että ainakin maku on ollut lähellä täydellisyyttä.
Monet lounaspalvelun asiakkaat ovat myös olleet raviradalle uusia tuttavuuksia ja toivotuksemme saapua raveihin tämän epidemian jälkeen on selvästi otettu ilolla vastaan.
Yhteishengestä ja heittäytymisestä kertoo jotain myös, se että vapaaehtoistyönä lähetettävä Pilvenmäki Studio sai oman lähtölaukauksensa tämän epidemian keskellä, vaikka ihan tuulesta ideaa ei temmattukaan – live-tunnelmia ravien kulisseista jaettavaksi oli jo usein hahmoteltu.
Pilvenmäki Studion ensi-ilta pidettiin Youtuben live-lähetyksenä meidän ensimmäisten peruttujen ravien paikalla edellisperjantaina 27.3. klo 18 alkaen. Allekirjoittanut yhdessä Pilvenmäen hallituksessakin vaikuttavan Iivari Ingvesin kanssa kertasi Pilvenmäki Studion avauslähetyksessä parin tunnin ajan video-inserttien sekä puhelinhaastatteluiden kautta ravien päättymistä ja ajankohtaisia mietteitä sekä kevään kuulumisia talleilta.
Lähetystä on tänään katsottu hieman alle 800 kertaa ja katsojapalautteista sekä lähetyksestä pääsylippuja lunastaneiden ansiosta Pilvenmäki Studio lähetetään kotisohvalle jälleen ensi perjantaina 10.4. Pilvenmäen Youtube-kanavalla. Pilvenmäki Studio sisältää jatkossakin hevosalan ja raviurheilun ajankohtaiskatsauksen, nostalgiaa, henkilökuvia ja mietteitä niin inserttien kuin puhelinhaastatteluidenkin muodossa.
Mielestäni molemmat uskoa ja ennen kaikkea heittäytymistä vaatineet projektit ovat hevosalan ihmisten tapa selviytyä tästäkin – töitä tekemällä. Terveyttä kaikilla toivottaen - Elina
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

