Politiikka

Keskustan Petri Honkonen kritisoi kiinteistöverosuunnitelmia: "Kerrostaloasumista ei saa suosia omakotitalojen kustannuksella"

Veronkorotukset tuntuisivat Honkosen mukaan eniten pientaloissa asuvien, maaseudun pienituloisten ihmisten elämässä.
Jaana Kankaanpää
Valtionvarainministeriön suunnitelmissa sama neliöhinta tulisi kiinteistöveron pohjaksi omakotitaloissa kaikkialla Suomessa.

Keskustan kansanedustaja Petri Honkonen kritisoi suunniteltua kiinteistöverouudistusta. Hänen mielestään valtiovarainministeriön kiinteistöverouudistuksella on väärä suunta

Suunnitellut kiinteistöverotuksen muutokset iskisivät Honkosen mukaan kovimmin haja-asutusalueille, joilla asuntojen arvot ovat muutoinkin laskussa. Kovimmin veronkorotukset tuntuisivat pientaloissa asuvien, maaseudun pienituloisten elämässä.

Asuntomarkkinoiden eriytyessä maaseudulla asuntojen arvo laskee ja kaupungissa kasvaa. Tässä tilanteessa kiinteistöverotusta olisi Honkosen mielestä maaseutukunnissa pikemminkin laskettava.

Valtionvarainministeriön suunnitelmissa sama neliöhinta tulisi kiinteistöveron pohjaksi omakotitaloissa kaikkialla Suomessa. Kerrostalojen vero olisi omakotitaloja pienempi.

"Tämä on järkyttävä esitys. Valtiovarainministeriön on lopetettava tällainen valmistelu. Kerrostaloasumista ei saa suosia omakotitalojen kustannuksella", Honkonen vaatii tiedotteessa.

Kansanedustajan mielestä Suomi tulee jakaa vyöhykkeisiin, jossa muuttotappiokunnissa kiinteistöverot ovat alhaisemmat ja kunnille koituvat veronmenetykset on korvattava valtionosuuksien tasausjärjestelmän kautta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Avoin kysymys Aki Kangasharjulle

Keskustan Honkonen väläyttää vähemmistöhallitusta: "Keskusta voisi tukea oppositiosta kansanrintamaa mutta ei hallitusta, jossa on kokoomus"

Kokoomus tyrmää kiinteistöveron laajentamisen maa- ja metsätalousmaihin: "Sekoittaisi puumarkkinat"