Koronaeristys tyhjentää pakastinta ja kaappeja - Kolumnit - Maaseudun Tulevaisuus
Kolumni

Koronaeristys tyhjentää pakastinta ja kaappeja

Ei tarvitse lähteä kauppaan hamstraamaan jauhelihaa, kun oma pakastin pullistelee.

Pakastimeen ja kuivaelintarvikkeiden kaappiin tuppaa meillä kertymään tavaraa.

Tällä hetkellä pakastimessa on isohko erä poroa – tuli tilattua Rekosta. Tuttu metsästäjä tarjosi peuran neljännestä – ostimme sen hetken mielijohteesta.

Kaapissa on parasta ennen -päivän ohittaneita ohrasuurimoita, ruisjauhoja ja gluteenittomia jauhoja. En edes muista, mitä varten kaikki on aikoinaan hankittu.

Koronauutisten pahentuessa päivä päivältä ajattelin, että nyt on oiva tilaisuus panna varastot kiertoon. Ei tullut mieleenkään lähteä kauppaan hamstraamaan jauhelihaa. Luotin elintarvikeketjun vakuutteluun, että ruokaa riittää.

Ruokataloutemme ongelma on yksittäisten lihaköntsien koko. Kun isosta lihapalasta laittaa ruokaa kahden hengen pienperheessä, saa syödä samaa sapuskaa sekä lauantaina että sunnuntaina, ja jotain saattaa jäädä viikollekin.

Nyt ongelmaa ei ole. Kun sekä mieheni että minä olemme etätöissä, viikonlopun jämät tulee syötyä kiireisinä työpäivinä.

Ensimmäiseksi teimme peuran suikalepaistia yrtti-kermakastikkeessa. Totesimme yhteistuumin, että harvoin työpäivän lounaalla on ollut yhtä hyvää ruokaa.

Ohrasuurimoille löytyi käyttöä jauhelihaohratossa.

Jälkiruoka on näinä kovina aikoina vielä tavallistakin tärkeämpää. Ruispuolukkapuuro maistuu edelleen, vaikka sitä himoinnut esikoinen on lentänyt pesästä.

Eikä toimituksen virtuaalista kahvituokioita voi ajatella ilman kahvipullaa. Gluteenittomien jauhojen pussi vajeni lupaavasti, kun korvasin niillä osan porkkanapiirakan vehnäjauhoista.

Kirjoittaja on MT:n toimitussihteeri.

Lue lisää

Hellan kulmalla: Yhden kattilan taktiikka säästi aikaa auringosta nauttimiseen – vaihtoehto olisi ollut 1950-luvun hirviöliesi

Puolikas kimppasika patisti opettelemaan läskisoosin – ja se kannatti

"Tiesitkö, että kauan sitten syötiin verestä tehtyjä lettuja!" – ruokaperinteiden hautaamiseen osallistuu jokainen sukupolvi vuorollaan

Korona-aika opetti vihdoinkin kokkaamaan kotona