Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria

Hyvän ja kuohkean pannukakun salaisuus on riittävän kuumassa uunissa sekä sopivassa suhteessa munia ja jauhoja.
Mummolan paras pannukakku maistuu kesältä mansikkahillon, pakastemansikoiden, omenahillona ja jäätelön kanssa.
Mummolan paras pannukakku maistuu kesältä mansikkahillon, pakastemansikoiden, omenahillona ja jäätelön kanssa. Kuva: Kari Salonen

Mikäli uunipannarissa on pohjalla tahmea jauhokerros, niin useimmiten syynä on liian mieto paistolämpötila. Pannun etukäteen lämmittäminen uunissa kannattaa. Silloin kylmä uunipannu ja taikina eivät jäähdytä uunia tarpeettomasti.

Pohjasta tulee rapea, kun pannulla sulattaa ensin voita ja antaa sen hiukan ruskistua ja sitten vasta kaataa taikinan. Pannaritaikina kypsyy iloisesti kupruillen kuohkeaksi ja meheväksi.

Mummolan paras pannukakku

10 palaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
  • Ainekset
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 8 dl maitoa
  • 2 isoa munaa
  • 50 g voita
  • Tarjoiluun
  • mansikkahilloa ja pakastemansikoita
  • omenahilloa ja vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet ja munat vatkaten maitoon. Anna taikinan tekeytyä sen ajan, kun uuni kuumenee 225 asteeseen.

Sulata voi uunipannulla uunissa ja anna hiukan ruskistua. Voitele uunipannun pohja ja reunat voisulalla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaada taikina pannulle ja paista 225 asteessa 25 minuuttia.

Tarjoa lämpimänä erilaisten lisukkeiden kanssa.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.