Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Etusivu
MT Metsä
MT Hevoset
Maatalous
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Hae
Etusivu
MT Metsä
MT Hevoset
Lehdet
Osastot
Etusivu
MT Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Hevosmarkkinat
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt:
Ammattiliittojen protestit alkoivat – EK:n Häkämiehen mukaan työnantajien reagointi ei ole vielä ajankohtaista
MT Metsä:
Senita Lahdenperä on poiminut sieniä myyntiin 55 vuotta – tämä on hänen suosikkisienensä
Ystävää etsimässä on uudistunut:
Avaa ovi uusille ystävyyksille omalla ilmoituksellasi
MT:n sovellus uudistui
Käytät uutta sovellusta - anna palautetta
Hellan kulmalla
Kolumni
Fanny Niittymaa
Kokkaaminen yhdelle on taitolaji
Ruoka
|
Ruoka
27.8.
Kolumni
Jukka Koivula
Kurkistus lähimetsään osoittaa marjastusperinteen olevan voimissaan ‒ mustikoiden poiminta opettaa lapsille, mistä ruoka tulee
Ruoka
|
Ruoka
12.8.
Kolumni
Satu Lehtonen
Suklaan lisäksi suli pakasterasia – kerro omat karmeimmat kakkumokasi!
Ruoka
|
Ruoka
22.7.
Kolumni
Aimo Vainio
Kaikki kuutioiksi, grilliin ja haarukalla suuhun
Ruoka
|
Ruoka
2.7.
Kolumni
Laura Ruohola
Aina kun mä maitoo juon...
Mielipide
|
Ruoka
18.6.
Kolumni
Anniina Jokinen
Miten voisi estää ruokia pilaantumasta jääkaappiin? Toistaiseksi niksit ovat osoittautuneet turhiksi
Ruoka
|
Ruoka
27.5.
Kolumni
Stiina Hovi
Mähjäbanaanit ovat parhaimmillaan leipänä ‒ helppo ja vähätiskinen vaihtoehto kuivakakulle
Ruoka
|
Ruoka
14.5.
Kolumni
Maija Ala-Siurua
Paljosta voi luopua, mutta sitten tuli raja vastaan – perkolaattorini ja minä pidämme yhtä
Ruoka
|
Ruoka
5.5.
Kolumni
Paula Liesmäki
Gluteeniton leivonta ei aina suju kuin Strömsössä, mutta hintojen nousu pakottaa valintoihin – ”Tuntuu lompakossa turhan raa’alta, että sairaudesta sakotetaan”
Ruoka
|
Ruoka
24.3.
Kolumni
Pirjo Loiskekoski
Ruukkupersilja innostui ulkona kovaan kasvuun
Ruoka
|
Ruoka
27.2.
Kolumni
Tuulikki Viilo
Näin kokkauksestani tuli järjetöntä: Törsäys lähtee käsistä kotikeittiössä pahemmin kuin ravintolassa
Ruoka
|
Ruoka
18.2.
Kolumni
Satu Lehtonen
Etätöissä löytyi hauduttelun ilo, mutta sitten iski kallis sähkö – mukavan viipyilevästä ruuanlaitosta tuli pahis
Ruoka
|
Ruoka
11.2.
Kolumni
Aimo Vainio
Uudenvuoden lupaus: koetan tehdä täydellisen välipalan
Ruoka
|
Ruoka
21.1.
Kolumni
Anni-Sofia Hoppi
Viimeistään nyt on syytä käydä läpi kuiva- ja jääkaapin sisältö: Puhtaalta pöydältä aloitettu uusi vuosi herättää kokkailuinnon
Ruoka
|
Ruoka
31.12.2022
Kolumni
Nikke Kinnunen
Saako näin edes ajatella? Pussinuudelit ovat kelpo ruokaa
Ruoka
|
Ruoka
18.12.2022
Kolumni
Jukka Koivula
Ruokamaku jalostuu halki elämän: Oliivit kummittelivat vuosia makualueella, joka ei hivellyt omia makunystyröitäni, myöhemmin ne siirtyivät muutaman nyrpistelyn jälkeen inhokkilistalta neutraalille vyöhykkeelle
Ruoka
|
Ruoka
29.10.2022
Kolumni
Sari Penttinen
Perunoiden kuoriminen on tylsää ja työlästä — Ratkaisu arkiseen pulmaan löytyi kaupan hyllystä
Ruoka
|
Ruoka
21.10.2022
Kolumni
Riitta Mustonen
Missä leivokset? Artesaanileivonnaiskisassa ruisleipäruuhka, mutta vain kaksi makeaa herkkua
Ruoka
|
Ruoka
14.10.2022
Kolumni
Aura Pilkama
Muhennos on arkinen mönjä, jonka voi parhaimmillaan pelastaa pelkkä nimenmuutos
Ruoka
|
Ruoka
17.9.2022
Kolumni
Juho Hannuksela
Norppaa lautasella Saimaan rannalla – tämä sunnuntailounas jäi mieleen
Ruoka
|
Ruoka
27.8.2022
Kolumni
Vikke Schildt
Riistalihadiplomatia, eli miten riistan arvo syntyy annettaessa
Ruoka
|
Ruoka
23.8.2022
Kolumni
Fanny Niittymaa
Lounas pihalla kruunaa hektisen työpäivän – ruoka maistuu paremmalta ulkona
Mielipide
|
Ruoka
13.8.2022
Kolumni
Jussi Pitkänen
Kaupunkien ravintolatarjonta on tasapäistynyt ‒ paikallinen ruokakulttuuri ei näy katukuvassa
Mielipide
|
Ruoka
9.8.2022
Kolumni
Santeri Nousjoki
Suosionsa ansainnut jauheliha sopii moneen suuhun
Mielipide
|
Ruoka
30.7.2022
Kolumni
Lauri Hauru
Ei pelkkää myyntiä – lähiruokarenkaissa arvot ja ihmiset kohtaavat
Mielipide
|
Ruoka
16.7.2022
Kolumni
Janica Pörhönen
Hellan kulmalla: Tämä ihmeellinen raaka-aine taipuu niin ruuanlaittoon kuin leivontaan – sillä säästää myös ruokalaskussa
Ruoka
|
Ruoka
9.7.2022
Kolumni
Sanna Hietamaki
Hellan kulmalla: Vaihtoehtojen runsaus on hemmotellut meitä pitkään – ruokakriisin syvetessä tilanne voi muuttua
Mielipide
|
Ruoka
2.7.2022
Kolumni
Jukka Hämäläinen
Nuorempana keräilin reseptejä mappiin – miksi ruuanlaittoharrastus hiipui?
Ruoka
|
Ruoka
25.6.2022
Kolumni
Tuovi Mäkipere
Hellan kulmalla: Alussa oli kenkälaatikko, mutta enää edes 18 litran laatikko ei tahdo riittää – mausteet ovat vallanneet keittiöni
Mielipide
|
Ruoka
21.6.2022
Kolumni
Hanna Lensu
Talosta ei lähdetä taipaleelle nälissään
Ruoka
|
Ruoka
11.6.2022
Kolumni
Pasi Jaakkonen
Suolamuikun eksoottisuus avautui vasta kun mustekala imeytyi poskeen
Ruoka
|
Ruoka
4.6.2022
Kolumni
Nikke Kinnunen
Hellan kulmalla: Viisi vinkkiä voileivän grillaukseen
Mielipide
|
Ruoka
28.5.2022
Kolumni
Stiina Hovi
Ikkunapuutarhuri kylvää soppaherneet ja jatkaa kaupan salaattien satokautta mukissa
Ruoka
|
Ruoka
15.5.2022
Kolumni
Kaijaleena Runsten
Versot mielessä, mistä palsta?
Ruoka
|
Koti
23.4.2022
Kolumni
Eija Mansikkamäki
Hellan kulmalla: Huoltovarmuus on opittu elämäntapa
Ruoka
|
Ruoka
9.4.2022
Aloittaisitko päivän nakkimukilla?
Ruoka
6.3.2022
Hellan kulmalla: Jääkaapin rikki räsähtäneen ovihyllyn varaosan hinta tyrmistytti
Ruoka
26.2.2022
Mitä syödään 2023?
Ruoka
15.2.2022
Vihdoin ohraa karjalanpiirakkaan!
Ruoka
29.1.2022
Nuoren miehen keittokirja plus
Ruoka
16.1.2022
Lounaalla naisten vaatekaupassa
Ruoka
8.1.2022
Kun kyllästyin ruuanlaittoon, aloin tehdä kilometrisoppaa
Ruoka
31.12.2021
Hellan kulmalla: Lämpöä mausteista läpi talven – terästetty hehkuviiniglögi kuuluu ulos joulutorille
Ruoka
19.12.2021
Kun perunakauppias koputti ovelle, tietosaalis oli laiha: Paikkakunta oli epämääräinen ja viljelijän nimi vain ”isäntä”
Ruoka
8.12.2021
Onneksi on talvi ja ruokaa saa kaupasta
Ruoka
27.11.2021
Pyhä kolminaisuus, adu lasan tai mirepoix – Maailman keittiöt tunnistaa omista makupohjistaan, mitkä raaka-aineet tekevät ruuasta suomalaisen makuista?
Ruoka
13.11.2021
Ruisleivästä paistoi päivä läpi – miksi monien elintarvikkeiden pitää olla yhtäkkiä paperinohuita?
Ruoka
16.10.2021
Kun kaikki muu oli kokeiltu, tuttu ruoka-aine tarjosi taianomaisen avun lapsiperheen yleiseen vaivaan
Lukemisto
19.9.2021
Rapukekkerit palasivat koronatauolta
Lukemisto
11.9.2021
Nämä herkut ruokatoimittaja aikoo laittaa pöytään suomalaisen ruuan päivänä
Ruoka
4.9.2021
Näin puuron tai muusin jämät muuttuvat hetkessä herkullisiksi rieskoiksi
Ruoka
28.8.2021
Mustikoita ei voi syödä koskaan liikaa
Ruoka
14.8.2021
Ehdottomuus ei kuulu keittiööni
Ruoka
10.8.2021
Onko mikään ihanampaa kuin kutsu kahville?
Ruoka
3.8.2021
Miksi perunasalaattia tarjotaan vappuna, juhannuksena, uutenavuotena ja ties kuinka monena muunakin juhlapäivänä?
Ruoka
17.7.2021
Ikuisesti herkkusuu
Ruoka
10.7.2021
Muistoissa mummolan ruuat
Ruoka
4.7.2021
Hellan kulmalla: Pakastimessani odottaa aina kaveri, joka pelastaa minut monesta pulasta
Ruoka
19.6.2021
Tämä kesätyökokemus ei unohdu: Metsäylioppilas päätyi laivakokiksi proomulle – syntyi vetistä kinkkukiusausta ja puuromaista jauhelihakastiketta
Ruoka
13.6.2021
Raparperi avaa marjakauden, vaikkei marja olekaan
Ruoka
5.6.2021
Matkustan mahallani ja keitän kaaleja
Ruoka
29.5.2021
Uppomunat ja pikkelöinti innostivat – Kokkikurssiin etänä kannattaa valmistautua hyvin, niin tulos saa veden kielelle
Ruoka
22.5.2021
Kasvisruokapäivä voi kääntyä tavoitteitaan vastaan – vaihda mieluummin täyslihamakkara halpaan lenkkiin ja sekoita papuja jauhelihaan
Ruoka
15.5.2021
Kastike kruunaa monen ruuan maun – sushiateria ilman soijaa jää gastronomisesti puolitiehen
Ruoka
13.5.2021
Klassikon haastaja: Voiko tässä olla simaa parempi vappujuoma?
Ruoka
1.5.2021
Kuinka monta kertaa kysymyksiin keittiöremontista voi vastata "ihan sama"?
Ruoka
25.4.2021
Kolumni
Nikke Kinnunen
Kaupan liian miedot pippurit saivat minut miettimään, pitäisikö ryhtyä chilipääksi?
Ruoka
|
Ruoka
10.4.2021
Ulos ja tulille!
Ruoka
6.4.2021
Kaupasta tulee ostettua samat leivät ja boltsit
Ruoka
20.3.2021
Vastalause vatsasta: Vastenmielisyys tiettyjä ruokia kohtaan kertoo paljon sinusta ja menneisyydestäsi
Ruoka
9.3.2021
Outoa nojailua tiskatessa – ja ruokien päällä pärskynyttä tiskivettä
Ruoka
1.3.2021
Alkuvuoden kiireet johtivat hävikkiruuan elvytysoperaatioihin
Ruoka
19.2.2021
Kotitekoisen riistamakkaran maku on vaivan väärti – massan pursottaminen onnistuu parhaiten parityönä
Ruoka
13.2.2021
Munkkia haarukalla ja hedelmiä syömäpuikoilla – korona vain lietsoi innostusta käsihygieniaan
Ruoka
6.2.2021
Sottaamisesta kohti sivistynyttä ruokailua
Lukemisto
23.1.2021
Itse savustettua sen olla pitää
Ruoka
10.1.2021
En halua päättää jouluruuista itse
Ruoka
14.12.2020
Uhanalaista lihaa lautasella
Ruoka
28.11.2020
Hapatettu ruoka maistuu paremmalta, poikkeuksena ehkä surströmming
Ruoka
22.11.2020
Kohtuus kaikessa on hyvä mitta – pysyvään painonhallintaan ja terveellisiin elämäntapoihin ei päästä yksittäisin ratkaisuin
Lukemisto
7.11.2020
Kaali korvaa sipsit ja riisin
Ruoka
24.10.2020
Annetaanko koulussa lainkaan ruokaa vai imeeko salakavala lapamato ravinnon?
Ruoka
17.10.2020
Lusikallinen tuttua, ripaus jännitystä
Ruoka
27.9.2020
Paprikadipin viisi elämää
Ruoka
19.9.2020
Timpurin moottori käy kahvilla
Ruoka
12.9.2020
Vaikuttaako se oikeasti johonkin, jos neljästä lihapyörykästä yksi korvataan kasvispyörykällä?
Ruoka
29.8.2020
Marenki on leivonnaisen kruunu
Ruoka
22.8.2020
Loistava kodinkone säästää aikaa ja vaivaa keittiössä – "Suhtaudun käsin tiskaamiseen samoin kuin kaatosateessa pyöräilyyn"
Ruoka
15.8.2020
Uusien tekniikoiden opettelu on keittiökokeilujen suola
Ruoka
8.8.2020
Olen suhteellisen sienestyshullu – "Lenkkipolkuni suuntaavat tuttuihin kantarellimetsiin ja sadepäivinä selailen takkatulen loimussa sienikirjoja"
Ruoka
4.7.2020
Muurinpohjalettujen paistaminen on kesän paras stressimittari
Ruoka
19.6.2020
Yhden kattilan taktiikka säästi aikaa auringosta nauttimiseen – vaihtoehto olisi ollut 1950-luvun hirviöliesi
Ruoka
6.6.2020
Puolikas kimppasika patisti opettelemaan läskisoosin – ja se kannatti
Ruoka
30.5.2020
"Tiesitkö, että kauan sitten syötiin verestä tehtyjä lettuja!" – ruokaperinteiden hautaamiseen osallistuu jokainen sukupolvi vuorollaan
Ruoka
23.5.2020
Korona-aika opetti vihdoinkin kokkaamaan kotona
Ruoka
16.5.2020
Korona toi kotiin keskiaikaisen meiningin
Ruoka
9.5.2020
Vappuna mennään nyt metsään – tunnelman takaavat ehdat eväät
Ruoka
1.5.2020
Koronaeristys tyhjentää pakastinta ja kaappeja
Ruoka
11.4.2020
Yhteinen taistelu virusta vastaan tiivistyy keittiöön
Ruoka
31.3.2020
Hupsut tavat ottavat vallan ruokaostoksilla – tarjouskahvia lähti ostamaan koko klaani
Ruoka
14.3.2020