Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
EU-viljelijätukien tukitasoja ja ehtoja tarkistettiin
Maatalous
|
Maatilojen määrä painui alle 40 000:n – 1 087 tilaa lopettaa tänä vuonna
Hellan kulmalla
Kolumni
Kimmo Lundén
Ruoka
|
Kokeilin graavata säyneä: Lopputulos yllätti
Kolumni
Kaapo Karppinen
Ruoka
|
Unohda pastakoneet – tuorepastan tekeminen onnistuu helposti joka kodin välineillä
Kolumni
Eino Haase
Ruoka
|
Nämä luvut saivat minut tajuamaan, kuinka itsekästä oluen hinnasta valittaminen onkaan
Kolumni
Taneli Laine
Ruoka
|
Täytin tiskikoneeni aina väärin – vanhakin kone pesee hienosti tällä ohjeella
Kolumni
Santeri Nousjoki
Ruoka
|
Grillikulttuurimme taantuminen harmittaa ‒ näin kansainväliset jätit peittosivat pienet yrittäjät
Kolumni
Joonatan Reunanen
Ruoka
|
Perheen kanssa kotona ruokailu ja juttelu on takapajuista
Kolumni
Kaapo Karppinen
Ruoka
|
Hapanjuurella leipominen tuo minut osaksi sukupolvien ketjua
Kolumni
Laura Kuivalahti
Ruoka
|
Raskauden jättämä tapa tekee minusta joko neron tai hieman epäilyttävän tyypin
Kolumni
Katja Lamminen
Ruoka
|
Nämä kolme herkkua poimin heti talteen kotipihasta ‒ kalliit viherjauheet voi jättää kauppaan
Kolumni
Anniina Jokinen
Ruoka
|
Leikin keittiössä Master Chef -kilpailijaa – parin raaka-aineen keitto ei ehkä pärjäisi kisassa, mutta hurmaa kotiväen
Kolumni
Stiina Hovi
Ruoka
|
Lapsuuden suosikkiruoka unohtui vuosiksi, kunnes vahingossa keksin tuunata sen uudella tavalla
Kolumni
Maija Ala-Siurua
Ruoka
|
Aluksi tuhahtelin, mutta nyt olen hurahtanut tähän laitteeseen
Kolumni
Kimmo Lundén
Ruoka
|
Äijäruokaresepti makkarasta keveni omenaviipalein
Kolumni
Heli Lehtelä
Ruoka
|
Oletko veistellyt lantturuoskaa? Helppoa herkkua voi natustella vaikka navettatöiden lomassa
Kolumni
Henrik Hohteri
Ruoka
|
Aronian parkkihapot vetävät suun mutrulle – ilmiön voi käyttää ruuanlaitossa eduksi
Kolumni
Paula Liesmäki
Ruoka
|
Italialainen mandariinikakku lensi roskiin – somen ulkomaiset leivontareseptit tuottavat vain pettymyksiä
Kolumni
Piia Lehojärvi
Ruoka
|
Pakotin pappani päivystämään leivänpaahtimen vieressä – siitä tuli lapsuuteni kultaisin ruokamuisto
Kolumni
Anniina Jokinen
Ruoka
|
Vuoden paras sesonki on käsillä – pikkusitrukset ovat täydellinen välipala ja jälkiruoka
Kolumni
Stiina Hovi
Ruoka
|
Runsas sienisaalis on tie stressiin ja vatsakipuihin – mutta välillä siltä ei vaan voi välttyä
Kolumni
Laura Kuivalahti
Ruoka
|
Minäkin taidan rakastaa ruoalla – erästä menneiden sukupolvien virhettä en kuitenkaan aio tehdä
Kolumni
Juho Hannuksela
Ruoka
|
Maitoa juoden ja läskiä syöden muistuu mieleeni lapsuuden onnellisuus
Kolumni
Eino Haase
Ruoka
|
Tajusin laitostuneeni, kun jouduin varmistamaan netistä ohjeet perunoiden keittämiseen
Kolumni
Silja Kinnunen
Ruoka
|
Raitajuurta, mangoldia ja mustakaalia...? Sivistäkää meitä kotikeittiön valistumattomia!
Kolumni
Linda Lähdeniemi
Ruoka
|
Trendikäs ja tuttu kesäherkku, joka voi pelastaa kiireisen päivän
Kolumni
Henrik Hohteri
Ruoka
|
Jogurtti on monikäyttöistä kuin ketsuppi – näin teet sitä itse
Kolumni
Jukka Koivula
Ruoka
|
Hellan kulmalla: Suomen kesän klassisen nostalgisia makuja ovat ainakin uudet perunat, silli sekä vähäsen savuinen makkara
Kolumni
Satu Lehtonen
Ruoka
|
Minulta jää perinnöksi paksu ja nuhruinen reseptivihko, mutta jääkö enää nuoremmilta?
Kolumni
Katja Lamminen
Ruoka
|
Pusikot puskevat pohjolan parsaa – ilmaista herkkua ei kannata ylenkatsoa
Kolumni
Janiko Kemppi
Ruoka
|
Tiedätkö kahvimittasi koon? Kun tiedät, saat parempaa kahvia
Kolumni
Stiina Hovi
Ruoka
|
Paahteisen tummaa vai silkkisen hienostunutta? Hunajien makumaailma on moniulotteisempi kuin viineillä
Kolumni
Maija Ala-Siurua
Ruoka
|
Ei hifistelyä, vain hyvää mieltä – arkiruuan ja ateriaseuran ylistys
Kolumni
Kimmo Lundén
Ruoka
|
Hellan kulmalla: Made haastaa Norjan turskan
Kolumni
Paula Liesmäki
Ruoka
|
Lounasseteli opetti tavalliset työntekijät käymään päivisin ravintoloissa – etätöissä ravintolalounas on luksusta, vain yksi asia tökkii
Kolumni
Tuulikki Viilo
Ruoka
|
Hellan kulmalla: Näkymätön nälkä
Kolumni
Satu Lehtonen
Ruoka
|
Nyt uhmaan suomalaisia perusarvoja – pakasteesta sulatettu metsämustikka on pahaa!
Kolumni
Jarmo Hankivaara
Ruoka
|
Pienellä kikalla omenahillon saa säilymään jääkaapissa lähes ikuisesti
Kolumni
Janica Pörhönen
Ruoka
|
En säästele voissa enkä kermassa ruuanlaitossa – kuolenko sen vuoksi nuorempana?
Kolumni
Stiina Hovi
Ruoka
|
Sieniä on nyt paljon ja kaikkialla – uusien lajien opettelu kannattaa
Kolumni
Fanny Niittymaa
Ruoka
|
Kokkaaminen yhdelle on taitolaji
Kolumni
Jukka Koivula
Ruoka
|
Kurkistus lähimetsään osoittaa marjastusperinteen olevan voimissaan ‒ mustikoiden poiminta opettaa lapsille, mistä ruoka tulee
Kolumni
Satu Lehtonen
Ruoka
|
Suklaan lisäksi suli pakasterasia – kerro omat karmeimmat kakkumokasi!
Kolumni
Aimo Vainio
Ruoka
|
Kaikki kuutioiksi, grilliin ja haarukalla suuhun
Kolumni
Laura Ruohola
Ruoka
|
Aina kun mä maitoo juon...
Kolumni
Anniina Jokinen
Ruoka
|
Miten voisi estää ruokia pilaantumasta jääkaappiin? Toistaiseksi niksit ovat osoittautuneet turhiksi
Kolumni
Stiina Hovi
Ruoka
|
Mähjäbanaanit ovat parhaimmillaan leipänä ‒ helppo ja vähätiskinen vaihtoehto kuivakakulle
Kolumni
Maija Ala-Siurua
Ruoka
|
Paljosta voi luopua, mutta sitten tuli raja vastaan – perkolaattorini ja minä pidämme yhtä
Kolumni
Paula Liesmäki
Ruoka
|
Gluteeniton leivonta ei aina suju kuin Strömsössä, mutta hintojen nousu pakottaa valintoihin – ”Tuntuu lompakossa turhan raa’alta, että sairaudesta sakotetaan”
Kolumni
Pirjo Loiskekoski
Ruoka
|
Ruukkupersilja innostui ulkona kovaan kasvuun
Kolumni
Tuulikki Viilo
Ruoka
|
Näin kokkauksestani tuli järjetöntä: Törsäys lähtee käsistä kotikeittiössä pahemmin kuin ravintolassa
Kolumni
Satu Lehtonen
Ruoka
|
Etätöissä löytyi hauduttelun ilo, mutta sitten iski kallis sähkö – mukavan viipyilevästä ruuanlaitosta tuli pahis
Kolumni
Aimo Vainio
Ruoka
|
Uudenvuoden lupaus: koetan tehdä täydellisen välipalan
Kolumni
Anni-Sofia Hoppi
Ruoka
|
Viimeistään nyt on syytä käydä läpi kuiva- ja jääkaapin sisältö: Puhtaalta pöydältä aloitettu uusi vuosi herättää kokkailuinnon
Kolumni
Nikke Kinnunen
Ruoka
|
Saako näin edes ajatella? Pussinuudelit ovat kelpo ruokaa
Kolumni
Jukka Koivula
Ruoka
|
Ruokamaku jalostuu halki elämän: Oliivit kummittelivat vuosia makualueella, joka ei hivellyt omia makunystyröitäni, myöhemmin ne siirtyivät muutaman nyrpistelyn jälkeen inhokkilistalta neutraalille vyöhykkeelle
Kolumni
Sari Penttinen
Ruoka
|
Perunoiden kuoriminen on tylsää ja työlästä — Ratkaisu arkiseen pulmaan löytyi kaupan hyllystä
Kolumni
Riitta Mustonen
Ruoka
|
Missä leivokset? Artesaanileivonnaiskisassa ruisleipäruuhka, mutta vain kaksi makeaa herkkua
Kolumni
Aura Pilkama
Ruoka
|
Muhennos on arkinen mönjä, jonka voi parhaimmillaan pelastaa pelkkä nimenmuutos
Kolumni
Juho Hannuksela
Ruoka
|
Norppaa lautasella Saimaan rannalla – tämä sunnuntailounas jäi mieleen
Kolumni
Vikke Schildt
Ruoka
|
Riistalihadiplomatia, eli miten riistan arvo syntyy annettaessa
Kolumni
Fanny Niittymaa
Ruoka
|
Lounas pihalla kruunaa hektisen työpäivän – ruoka maistuu paremmalta ulkona
Kolumni
Jussi Pitkänen
Ruoka
|
Kaupunkien ravintolatarjonta on tasapäistynyt ‒ paikallinen ruokakulttuuri ei näy katukuvassa
Kolumni
Santeri Nousjoki
Ruoka
|
Suosionsa ansainnut jauheliha sopii moneen suuhun
Kolumni
Lauri Hauru
Ruoka
|
Ei pelkkää myyntiä – lähiruokarenkaissa arvot ja ihmiset kohtaavat
Kolumni
Janica Pörhönen
Ruoka
|
Hellan kulmalla: Tämä ihmeellinen raaka-aine taipuu niin ruuanlaittoon kuin leivontaan – sillä säästää myös ruokalaskussa
Kolumni
Sanna Hietamaki
Ruoka
|
Hellan kulmalla: Vaihtoehtojen runsaus on hemmotellut meitä pitkään – ruokakriisin syvetessä tilanne voi muuttua
Kolumni
Jukka Hämäläinen
Ruoka
|
Nuorempana keräilin reseptejä mappiin – miksi ruuanlaittoharrastus hiipui?
Kolumni
Tuovi Mäkipere
Ruoka
|
Hellan kulmalla: Alussa oli kenkälaatikko, mutta enää edes 18 litran laatikko ei tahdo riittää – mausteet ovat vallanneet keittiöni
Kolumni
Hanna Lensu
Ruoka
|
Talosta ei lähdetä taipaleelle nälissään
Kolumni
Pasi Jaakkonen
Ruoka
|
Suolamuikun eksoottisuus avautui vasta kun mustekala imeytyi poskeen
Kolumni
Nikke Kinnunen
Ruoka
|
Hellan kulmalla: Viisi vinkkiä voileivän grillaukseen
Kolumni
Stiina Hovi
Ruoka
|
Ikkunapuutarhuri kylvää soppaherneet ja jatkaa kaupan salaattien satokautta mukissa
Kolumni
Kaijaleena Runsten
Koti
|
Versot mielessä, mistä palsta?
Kolumni
Eija Mansikkamäki
Ruoka
|
Hellan kulmalla: Huoltovarmuus on opittu elämäntapa
Aloittaisitko päivän nakkimukilla?
Hellan kulmalla: Jääkaapin rikki räsähtäneen ovihyllyn varaosan hinta tyrmistytti
Mitä syödään 2023?
Vihdoin ohraa karjalanpiirakkaan!
Nuoren miehen keittokirja plus
Lounaalla naisten vaatekaupassa
Kun kyllästyin ruuanlaittoon, aloin tehdä kilometrisoppaa
Hellan kulmalla: Lämpöä mausteista läpi talven – terästetty hehkuviiniglögi kuuluu ulos joulutorille
Kun perunakauppias koputti ovelle, tietosaalis oli laiha: Paikkakunta oli epämääräinen ja viljelijän nimi vain ”isäntä”
Onneksi on talvi ja ruokaa saa kaupasta
Pyhä kolminaisuus, adu lasan tai mirepoix – Maailman keittiöt tunnistaa omista makupohjistaan, mitkä raaka-aineet tekevät ruuasta suomalaisen makuista?
Ruisleivästä paistoi päivä läpi – miksi monien elintarvikkeiden pitää olla yhtäkkiä paperinohuita?
Kun kaikki muu oli kokeiltu, tuttu ruoka-aine tarjosi taianomaisen avun lapsiperheen yleiseen vaivaan
Rapukekkerit palasivat koronatauolta
Nämä herkut ruokatoimittaja aikoo laittaa pöytään suomalaisen ruuan päivänä
Näin puuron tai muusin jämät muuttuvat hetkessä herkullisiksi rieskoiksi
Mustikoita ei voi syödä koskaan liikaa
Ehdottomuus ei kuulu keittiööni
Onko mikään ihanampaa kuin kutsu kahville?
Miksi perunasalaattia tarjotaan vappuna, juhannuksena, uutenavuotena ja ties kuinka monena muunakin juhlapäivänä?
Ikuisesti herkkusuu
Muistoissa mummolan ruuat
Hellan kulmalla: Pakastimessani odottaa aina kaveri, joka pelastaa minut monesta pulasta
Tämä kesätyökokemus ei unohdu: Metsäylioppilas päätyi laivakokiksi proomulle – syntyi vetistä kinkkukiusausta ja puuromaista jauhelihakastiketta
Raparperi avaa marjakauden, vaikkei marja olekaan
Matkustan mahallani ja keitän kaaleja
Uppomunat ja pikkelöinti innostivat – Kokkikurssiin etänä kannattaa valmistautua hyvin, niin tulos saa veden kielelle