Ei tule lääkäreitä ilman lukiota - Kommentit - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Kommentit

Ei tule lääkäreitä ilman lukiota

Koulutetut ammattilaiset haluavat kouluttaa myös omat lapsensa.

Miksi pienessä kunnassa muka pitäisi olla lukio?

Tätä kysyi eräs ihan tolkun ihmiseltä vaikuttanut nainen. Siitä on muutama vuosi ja varmaan muutama lukiokin aikaa, mutta vastaukseni on sama kuin silloin: Eikö pikkukunnassa tarvita myöskään alakoulun opettajaa? Lääkäriä, psykologia, puheterapeuttia, muita yhteisillä verorahoilla koulutettuja ammattilaisia? Pappia?

Moni näistä on pian eläkeiässä, mutta jos kuntaan halutaan jatkossa nuoria ammattilaisia, lukio pitää olla. Kuntaan ei nimittäin muuta lääkäri, opettaja tai kukaan muukaan koulutettu ihminen, jos hän ei voi olla varma, että hänen lapsensa pääsevät kouluttautumaan omassa kunnassa eikä edessä ole muutto kaupunkilukioon 200 kilometrin päähän.

Kuntien kannattaa katsoa koulu- ja hoitoverkkoa nyt muutenkin kieli keskellä suuta. Etätyöntekijät eivät muuta maalle, elleivät peruspalvelut kuten koulu ja terveydenhoito toimi.

Lue myös:

Helsinki nauttii vuosia jatkuneesta akateemisten aikuisten keskittymisestä – Asiantuntijan mukaan aivovuoto vaikeuttaa tasapainoista aluekehitystä

Lue lisää

Etätyö toi myös koiraongelman Ruotsiin

Monikuntalaisuus on nyt megatrendi

Eduskunnassa varaudutaan jo syksyn mahdollisiin poikkeustilanteisiin: Tarvittaessa etä-äänestykset hoidettaisiin puhelimella

Maaseudulla on nyt iskun paikka