Mielipide

Järkeä EU:n petopolitiikkaan

EU:n petopolitiikasta on puuttunut terve maalaisjärki. EU:n luontodirektiivissä Suomen petopolitiikka susien osalta Etelä-Suomessa kuuluu liitteeseen 4, joka määrää, että susi voidaan lopettaa vasta, kun se on tehnyt vahinkoa. Lopettamispäätöksen pitää olla vahinkoperusteinen.

Karhukanta on jo liian suuri Suomessa. Nyt karhuja on yli 2 000 yksilöä. Reviirit pienenevät liian suuren kannan takia.

Liian pieni reviiri ajaa karhut lähelle asutusta. Ne tottuvat ihmiseen ja helppoon ruokaan komposteilta. Kohtaamisilta ei voi välttyä eikä vaaratilanteilta. Järkevä kanta Suomessa karhuille olisi alle tuhat yksilöä.

Susien kanssa on sama asia. Pedot tottuvat ihmiseen ja vaaralliset tilanteet lisääntyvät. Kantaa on vähennettävä ja häirikkösudet kaadettava.

Direktiivin liite 5 mahdollistaisi myös susien kaatamisen ja kannan rajoittamisen. Suomen petopolitiikka on siirrettävä liitteeseen 5.

Pedot kuuluvat luontoon, mutta eivät pihapiiriin. Ajetaan Suomen etua ja järkeistetään petopolitiikkaa.

Jari Karhu eurovaaliehdokas (kesk.) Lappeenranta
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Moni meppi kielteinen susien määrän kasvusta: "Lapset joutuvat näkemään kotieläimensä kärsivän suden hyökkäyksen jälkeen"

Polvijärvellä kaadettiin torstaina riistakeskuksen poikkeusluvalla naarassusi – ampumiseen päädyttiin karkottamisen tuloksettomuuden takia

Susi lähestyi koiranulkoiluttajaa Siikalatvalla – poliisi määräsi karkotettavaksi