Uutiset

Raviurheilu ja jääkiekko järjestävät yhdessä hyväntekeväisyystapahtuman

Myös MT:n raviuutisointia esitellään tiistaina yhteistapahtumassa, joka järjestetään HIFK:n ja Kalpan ottelun yhteydessä.
Kuvat: Jaana Kankaanpää / Kuvitus: Juho Leskinen
MT Ravinetin uutistuotanto pyörii pääasiassa neljän hengen voimin. Käytännössä kaikki tekevät myös muita uutistöitä.

Syöpään sairastuneiden lasten ja heidän perheidensä hyväksi toimiva Sylva ry, HIFK, Vermon Areena, Suomen Hippos ja Maaseudun Tulevaisuus esittäytyvät tiistaina yhdessä Helsingin Jäähallissa, jossa kohtaavat SM-liigan ottelussa HIFK ja Kalpa.

Samalla esitellään MT Ravinetin uusittua uutispalvelua. Raviurheiluun keskittyvä uutissivusto alkoi joulun alla ilmestyä MT:n uutispalvelun osana mutta kuitenkin itsenäisellä nimellään.

”MT on usean vuoden ajan tehnyt määrätietoisesti työtä raviurheilun ja suomalaisen hevostalouden esilläpitämiseksi. Olemme saaneet siitä palautteen mukaan hyviä tuloksia”, kuvaa MT:n ja MT Ravinetin päätoimittaja Jouni Kemppainen.

MT Ravinetti on tässä työssä Kemppaisen mukaan merkittävin yksittäinen hanke.

”Teemme uutisia raviurheilusta omilla verkkosivuillamme ympäri viikon. Olen iloinen, että niitä seurataan ulkomailla asti.”

Lue myös: Mascate Match ravaa syöpään sairastuneiden lasten tukeen rahaa – tulossa yksi Sylvan merkittävimmistä lahjoituksista

MT Ravinettiä tekee nelihenkinen toimitus, jota vetää hevosuutisten tuottaja Antti Savolainen.

Käytännössä kaikki neljä tekevät myös muita töitä. Kaksi pitkän linjan raviurheilun toimittajaa, Riku Niittynen ja Jari-Pekka Rättyä, tekevät uutisia freelancereina. Hevostaloutta pitkään seurannut MT:n toimittaja Kaijaleena Runsten tekee talouden ja politiikan uutisia MT:lle ja Savolainen on myös Suomalaisen Maaseudun tuottaja.

Niittynen on Ravitoimittajat ry:n nykyinen puheenjohtaja ja Runsten hallituksen jäsen, Rättyä oli pitkään järjestön hallituksessa ja myös muutaman vuoden puheenjohtaja.

Ravinettiä avustavat säännöllisesti raveista valokuvaajat Terhi Piispa-Helisten ja Elina Paavola sekä toimittaja Ville Toivonen. Sivustolle kuvaavat myös MT:n kuvaajat.

Ravinettiin saadaan kevään aikana lisää bloggaajia raviurheilussa vaikuttavista ammattilaisista.

Vakituisina vierasbloggaajina toimivat nyt Pilvenmäen raviradan toiminnanjohtaja Elina Hirvonen Ypäjältä sekä Dalatravetin urheilupäällikkö Kaj Närhinen Ruotsista.

MT Ravinetti siirtyi osaksi Maaseudun Tulevaisuutta vuosi sitten maaliskuussa, kun Ville Toivonen ja Miika Lähdeniemi myivät uutispalvelun, jonka he ja Riku Niittynen perustivat kesällä 2016. Molempia julkaisee Viestilehdet.

Alla Ravinetin toimittajat vastasivat neljään kysymykseen työstään:

1. Kerro hevosmaailman taustastasi. 2. Mikä on parasta työssäsi? 3. Mikä on kenkuinta? 4. Minkä asian toivot voivasi uutisoida tänä vuonna?

Riku Niittynen

1. Hevosenomistaja olen ollut vuodesta 1986 ja kasvattaja vuodesta 1990. Pyöritin vuosina 1990–1992 omaa hevostilaakin Skivessä Tanskassa.

2. Ammatin paras puoli on ehdottomasti luonnon ja ihmisten läheisyys: mahtavia persoonallisuuksia, upeita eläimiä, huippu-urheilua, erilaisia paikkoja ja kulttuureja. En osaa työelämältä enempää vaatia.

3. En keksi mitään erityisen kenkkua. Toivoisin enemmän nostetta rakastamalleni lajille, mutta ahneen loppuhan on tunnetunlainen.

4- Elitloppetin voitto vihdoin Suomeen - ME-ajalla tietenkin!

Kaijaleena ”Kii” Runsten

1. Olen jo lapsuudenkodista saanut tuntuman hevosiin. Vedän suomenhevosravuriruunan kimppaa ja olen mukana ratsusuunnan tamman omistajissa.

2. Aidot, paljolla työllä hevosistaan ja poneistaan huolehtivat ihmiset ovat tämän työn ilo. Ja hevosen seurassa maadoittuu aina.

3. Hevosala on pieni osa suomalaista yhteiskuntaa, mutta sille ollaan sokeita, mikä huolettaa ajoittain alan tulevaisuutta ajatellen.

4. Jutun ravitalouden päätöksenteon eteenpäinmenosta sekä lisää ”Massi tukee Sylvaa” -tyyppisiä rajat rikkovia yhteistyöjuttuja.

Jari-Pekka ”JP” Rättyä

1. Harrastuksena olen omistanut ja kasvattanut hevosia ja vetänyt lukuisia hevoskimppoja. Kymmenistä hevosomistuksista paras on ollut ensimmäinen: Waltter Bag.

2. Ikinä ei ole tarvinnut kelloa vilkuilla, että milloin pääsisi töistä pos. Bonuksena on saanut tutustua lukuisiin hienoihin ihmisiin.

3. Jos ihmisiä tai hevosia loukkaantuu tai kuolee tai muuta ikävää tapahtuu, asianomaisia ei ole mukava lähestyä. Nekin uutiset on tehtävä.

4. Next Directionin Elitloppet-voiton.

Antti Savolainen

1. Raveissa olen käynyt pienestä asti ja opettelin aikuisena uudelleen ratsastamaan. Vuodesta 2007 minulla on ollut kimpparavureita kavereideni kanssa. Näistä parhaiten on menestynyt Le Cannibale.

2. Hevosihmiset ovat keskimäärin tosi mukavaa porukkaa. Työn ja harrastuksen sekoittuminen on toisaalta hyvä ja toisaalta huono asia.

3. Ikävältäkin tuntuvat asiat on uutisoitava, se kuuluu työhön. Välillä ihmisten tavoittaminen on todella hankalaa.

4. Suomen Hippoksen luottamushenkilöt saavat tehtyä lajin kannalta välttämättömät päätökset.

Viestilehdet julkaisee sekä Maaseudun Tulevaisuutta että MT Ravinettiä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Video Vermosta: Mitä MT Ravinetissä on luvassa seuraavaksi?

Mascate Match saa uusia tehtäviä – toimii HIFK:n ja Kalpan SM-liigamatsin suojelijana

MT Ravinetin vuosikuvasto ilmestyi 7.2. - jaossa ympäri maan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video