Uutiset

Päivän ravit: Kuinka moni uhmaa Suomen hallitusta ja Hipposta?

Bodenin Toto64-ravien lähtölistat vilisevät suomalaishevosia ja -kuskeja, mutta mikä on tilanne illalla?
Anu Leppänen
Uumajassa tallia pitävä Mika Haapakangas saa kilpailla Bodenissa "luvan kanssa". Redhot Tap Dancer on illan avainhevosia.

Suomen hallituksen päätös kieltää ulkomaille matkustaminen muilta kuin töissä käyviltä on herättänyt epätietoisuutta. Hallituksen kielto on varsin suorasanainen:

Suomen kansalaisten ja Suomessa asuvien henkilöiden ei pidä matkustaa ulkomaille. Suomalaisille matkailijoille suositellaan välitöntä paluuta Suomeen. Pohjois- ja länsirajan yli sallitaan välttämätön työssäkäynti ja muu välttämätön asiointi.

Bodenin raviradan tulkinnan mukaan suomalaiset voisivat edelleen tulla raveihin, mutta Suomen Hippos kallistui hallituksen kannalle.

”Suomen Hippoksen hallitus suosittelee ihmisten ja hevosten liikkumisen välttämistä Suomessa. Lisäksi hallitus muistuttaa, että valtioneuvoston linjauksen mukaisesti ulkomaille ei pidä matkustaa”, Hippoksen tiistain hallituksen kokouksen jälkeisessä tiedotteessa ohjeistetaan.

Aamun tilanteessa Toto64-kohteista oli jätetty pois kuitenkin vain kaksi suomalaishevosta: Sanna Sujalan Samaras K.M.E. ja Olli Timosen Madonna S.T.  Ilta-Sanomien tietojen mukaan Jani Oinonen tulkitsee ravimatkan työmatkaksi ja on Bodeniin lähdössä, mutta ainakin Petteri Joki ja Tuomas Pakkanen olisivat jättämässä hevosensa pois Suomen Ravivalmentajat ry:n vetoomuksen mukaisesti.

IS: Siikajärven sissi lähtee yrittämään hevosineen rajan yli Ruotsiin – ihmettelee tullin ohjeistusta

Bodenin Toto64-peli sulkeutuu kello 20.30. Myös yksittäisiä lähtöjä voi tällä kertaa pelata, sillä ne ovat kohteina Suomen Pitkävedossa. Kertoimet tullevat vasta iltapäivällä, kun poisjääntitilanne selkiytyy.

Bodenin raveista on Veikkauksen TotoTV:ssä juonnettu studiolähetys. Ruotsin kakkosravit ravataan illalla Gävlessä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: Åbyn jackpot suomalaisvärein päättää illan

Vesa Mäkinen: ”Poliisihallituksen viesti oli selkeä”

Päivän ravit: Romme, Jägersro ja Korven tammat Eskilstunassa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video