Juha Rehula hallituksen linjauksesta: ”Iso huoli väistyi” - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Juha Rehula hallituksen linjauksesta: ”Iso huoli väistyi”

Hallitus päätti keskiviikkona, että koronviruksesta johtuvan Veikkauksen tuottojen aleneman vaikutukset edunsaajien avustuksiin kompensoidaan täysimääräisesti lisätalousarviosta
Terhi Piispa-Helisten
Juha Rehulalla on suuri huoli niistä tuhansista ihmisistä, joiden toimeentulo on ravitauon takia kärsinyt. ”Heitä täytyy pystyä nyt oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti auttamaan."

Raviurheilun kannata tämä kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta, mutta ei ole.

”Jos nyt johonkin voi luottaa, niin maan hallitukseen. Ja ei sitä voi enää selkeämmin sanoa kuin miten se nyt kirjattiin. Iso huoli väistyi”, Suomen Hippoksen puheenjohtaja Juha Rehula kommentoi.

Ravinetti laski kaksi viikkoa sitten, että Veikkauksen tuotosta häviää automaattipelien sulkemisen ja urheiluvedonlyönnin seisahtumisen takia joka viikko noin 12 miljoonaa euroa. Raviurheilun saama osuus siitä on 4 prosenttia eli 480 000 euroa – siis viikossa! Sen valtio siis kompensoi vuoden 2020 osalta.

Valtionavustusjärjestelmän erikoisuuksiin ja uuden peliyhtiömallin lapsentauteihin kuuluu raviurheilun näkökulmasta, että seuraavan vuoden tuet maksetaan osittain edellisen vuoden toteutuneiden kulujen mukaan. Se synnytti uuden huolenaiheen radoilla: leikkaako ensi vuoden tukia se, ettei kuluja synny ravittomana aikana siinä määrin kuin yleensä?

Juha Rehula uskoo senkin asian tavalla tai toisella ratkeavan.

”Yksi MTK:n hevosverkoston, johon Hipposkin kuuluu, edunvalvonnan kulmakivistä on saada lisää väljyyttä ja joustoa avustusten käyttöön – toisaalta eri tukimuotojen kesken, toisaalta ajallisesti. Tämä työ on vielä kesken, mutta sitä tehdään tiiviissä yhteistyössä Hippoksen ja maa- ja metsätalousministeriön valmistelijoiden kesken”, hän vakuuttaa.

Mahdollisuus joustoihin olisi tervetullut myös silloin, kun aletaan pohtia, miten ravitauon aikana maksamatta jääneet palkintorahat käytetään: hillittömään palkinto-hulabaloohon loppuvuoden aikana, puskureihin pahan päivän varalle vai jotenkin muuten?

”Tämä on onneksi positiivinen ongelma”, Rehula toteaa.

”Päätöksiä tehdään aikanaan, mutta erään raviradan johtaja sanoi minusta eilen hyvin: rahankäyttö pitää kyetä optimoimaan, ei maksimoimaan.” 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Rehula vastaa epäluottamuslauseeseen: "Asia on Hippoksen valtuuskunnan käsissä"

Suomen Hippoksen hallitus ja puheenjohtaja Juha Rehula saamassa epäluottamuslauseen

Hippoksen eläinlääkäri Tala: "Propulsionilla ei kilpailuoikeutta Pohjoismaissa"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video