Uutiset

Perttuset ostivat Ruotsin huutokaupan kalleimman

Aina kuukauden viimeisenä tiistaina Ruotsin lämminverikasvattajajärjestö ASVT järjestää internethevoshuutokaupan. Eilen oli vuorossa huhtikuun versio, ja Suomeen tuli tulosten perusteella kaksi hevosta.
Anu Leppänen
Antti ja isänsä Tapio Perttunen (kolmas vasemmalta ja toinen oikealta) ostivat eilen Ruotsista kovan starttihevosen. Kuvassa myös Simo Kattilakoski, Sara ja Suvi Perttunen, Eero Perttunen, sekä ja Erkki Hujanen Tapio Perttusen elämäkertakirjan julkistustilaisuudessa Rovaniemellä 2018.

Näistä Antti ja Tapio Perttusen ostama Frankenstein AM, 12,3, oli 220000 kruunun hinnallaan huutokaupan kallein. Lisäksi Satu Gardemeister osti Suomeen myös mielenkiintoisensukuisen kaksivuotiaan ruunan Carlos Cashmanin (The Bank) 48000 kruunulla.

Frankenstein AM on Rommessa maanantaina startissa. Sitä valmentaa toistaiseksi Fredrik Linder ja ruunan möi Stall Courant eli vedonlyöntifirma- ja hevosenomistajapohatta Anders Ström, joka satsaa kovasti ravihevosiin. Ström omistaa osan tai kokonaan mm. viime kauden Amerikan kolmesta kovasta nimestä GreenshoeGimpanzee ja Green Manalishi. Eilen hän kuitenkin möi internethuutokaupassa useita kovasukuisia hevosia.

Frankensteinilla on maanantaina ykkösradaltaan hyvä sauma pärjätä 30000 kruunun ykköspalkinnon lähdössä. Viimeksi Gävlessä viikko sitten ruuna meni ennätyksensä 12,3 kiertämällä ensimmäisen kaarteen kolmatta rataa johtavan rinnalle alle 08-vauhtisessa avauksessa ja tsemppaamalla kaksariin siitäkin. Frankenstein ei tosin ollut aivan kärjen vauhdissa alussa, mutta kiersi kolmatta rataa kovassa vauhdissa joka tapauksessa.

"Uskotaan, että saatiin hyvä starttihevonen", aloittaa Antti Perttunen.

"Isän kanssa se ostettiin, mutta siihen voi tulla joitakin vielä porukkaan. Tämä oli ensimmäinen ostoksemme näistä huutokaupoista. Se varmaan juoksee siellä Rommessa ainakin kilpaa. Katsotaan nyt, miten Suomessa ravit jatkuvat ja sitä rataa. Ihan starttikunnossa tuo ainakin vaikuttaa olevan - viime esitystenkin perusteella, kun edellisessäänkin meni täyden matkan 13,2."

Pääset tästä ASVT:n tiistain 28.4.2020 internethuutokaupan tuloksiin.

Tästä voit mennä viisi starttia 23 yrittämällä voittaneen Frankenstein AM:in uran starttitietoihin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Ehdin jo ajatella, että teen työurani viimeiset vuodet Suomessa" – sitten puhelu Ruotsista muutti kaiken

Sagari AB:n miljoonavarsa ja kolme muuta Heiskaselle treeniin

Naisen uskolla rakennettu Sorretun Voima on Suomen voitokkain vuonna 2020

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video