Videolla hoitaja kertoo Välkyn Tuiskusta: "Tosi mukava pieni vesseli, joka vähän kokeilee välillä" - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Videolla hoitaja kertoo Välkyn Tuiskusta: "Tosi mukava pieni vesseli, joka vähän kokeilee välillä"

Välkyn Tuiskun Juhannusmailin 25 000 euron arvoinen voitto irtosi kilometriajalla 1.20,4.
Elina Paavola
Kimmo Taipaleen ajama Välkyn Tuisku ehti niukasti ulkokautta ohi Santtu Raitalan tahdittamasta Evartista. Kärkipari juoksi mailin aikaan 1.20,4.

Caijus piti maililla keulat ja Välkyn Tuisku sujahti sen taakse tarkkailuasemiin. Vauhdinjako oli 19,5-22,0-20,0. Loppukaarteessa Välkyn Tuiskun ohjastaja-valmentaja Kimmo Taipaleen piti tehdä muutamassa sekunnissa kovia päätöksiä.

"Mietin pitkään, että ajanko Caijuksen perässä sisärataa vai käännänkö Evartin perään toiselle. Käänsin Evartin perään ja samalla Caijus lähti menemään, niin mietin jo, että teinkö virheen. Evartti lähti kuitenkin vetämään hyvin ja ehdittiin vielä ensimmäisenä maalilinjalle", Taipale kertaili juoksun vaiheita.

Evartti sai taipua maalilinjalla toiseksi ajalla 20,4. Kolmas oli Caijus 20,6 ja neljäs Joriini 20,8.

Taipale valmentaa Jyväskylän Korpilahdella pariakymmentä hevosta. Hän kaavaili Välkyn Tuiskun seuraavaksi startiksi Suurmestaruutta ja sen jälkeen Seinäjoen kuninkuusraveja.

Välkyn Tuiskun omistaa Yrjö Kettunen Juuasta. Hän on myös orin kasvattaja. Välkyn Tuisku on kerännyt tähänastisella urallaan 250 000 euron voittosumman. Juhannusmailin ohella suurimpia meriittejä ovat mm. Suurmestaruus ja kuninkuuskisan kakkonen viime vuodelta.

Videolla Välkyn Tuiskun hoitaja Sanna Hakanen kertoo Välkyn Tuiskusta ja omasta hevostaustastaan

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Katso video: "Kovasti yritetään keulaan – katsotaan miten käy"

Hetviina matkalla kuningatarkilpailuun

Kylmäverikuningas tulee Ruotsista kahdella hevosella Härmään

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video