Uutiset

Untersteiner törttöili Staro Miamin illan lopullisesti pilalle - ei näkyviä vammoja silti

Staro Miamin EM-ristiretki Solvallaan ei tuonut menestystä, mutta oli sentään onni onnettomuudessa. Johan Untersteinerin taklaus viimeisellä takasuoralla näyttäisi sujuneen ilman vammoja.
Anu Leppänen
Staro Miami vieraili Mika Forss rattaillaan jälleen kerran eilen Ruotsin "kansallisareenalla" Solvallassa, mutta tuomisena oli tällä kerralla vain kolhuja.

Tammojen EM alkoi mennä Staro Miamin osalta huonoon suuntaan heti alusta, kun kiihdytys oli tasainen, eikä mitään rakoa parijonosta löytynyt ennen kuin Mika Forss oli pakittanut tammalla viimeiseksi. Kirikierroksen ensimmäisen kaarteen lopussa sisäradalla ravannut Dear Friend nousi valmentajansa Johan Untersteinerin kääntämänä suoraan viidennessä ulkona ravanneen Staro Miamin jaloille.

Untersteiner sai osumasta 9000 kruunua sakkoa ja kuuden päivän ajokiellon. Rangaistus oli poikkeuksellinen yleensä sääntöjen mukaisesti ohjastavalle halmstadlaiselle.

Voit katsoa Tammojen EM:n ja tilanteen tästä videolta. Törmäys näkyy n. 800 metriä ennen maalia kuvissa tosin vain osittain.

Staro Miamin Suomeen jäänyt valmentaja Aripekka Pakkanen ei ollut maansa myynyt, vaikka saalista Solvallasta ei tullut. Pakkanen oli keskiviikkoillan Vermossa, ja tallin Arcie's Arsenal kiri siellä Kolmevuotispokaalin kymppitonnin arvoiseen ykköseen. Tärkeintä oli kuitenkin, ettei Staro Miamilla vaikuttanut olevan vammoja startin jälkeen.

"Pieleenhän se EM meni, mutta vaikutti hoitajan mukaan (Etta Pakkanen), että hevosella oli kaikki suhteellisen ok lähdön jälkeen", pohtii Pakkanen.

 "Vähän normaalia enemmän hevonen puhalsi. Tuodaan hevonen kotiin, käydään läpi ja tähystetään kurkkuunkin, että kaikki on kunnossa. Ei se tuolta enää ihan kärkeen olisi kai ehtinyt millään, mutta kulki kumminkin jotain 10,5:n pintaan sen kirikierroksen tuon pitstopin kerakin. Eikä kuski viitsinyt enää vetää mitään naruja lopussa, kun kävi noin. Näinkin se tuli ihan perille asti, mutta kärkikin meni niin lujaa kirikierroksen, että sitä tuskin olisi riittävästi saavuttanut, kun oli ensin jouduttu pakittamaan tuonne hännille."

Pakkanen valmentaa 35 hevosen tallia, joista viisi kilpaili Vermossa, ja siellä meni paremmin.

"Joo, meidän kolmevuotiaat ovat mukavia, ja niistä muutamalla tähdätään Kriteriumiin. Arcie's Arsenal sai nyt täysosuman ja Believerkin onnistuu kyllä jossain. Business School on myös sellainen, että silläkin voi olla asiaa Kriteriumiin."

 

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video