"Hippos ja puolue ovat pitäneet minut hengissä" – Juha Rehula pyrkii jatkokaudelle Hippoksen johdossa - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

"Hippos ja puolue ovat pitäneet minut hengissä" – Juha Rehula pyrkii jatkokaudelle Hippoksen johdossa

Entinen ministeri ja nykyinen kunnanjohtaja vaatii hallituksen korvaavan Veikkaus-menetykset eikä näe avin ohjeistuksessa yleisömääristä muutosta entiseen.
Carolina Husu
Juha Rehula johtaa Pukkilan kuntaa ja Hipposta.

Suomen Hippoksen puheenjohtaja Juha Rehula hakee marraskuussa jatkokautta raviurheilujärjestön hallituksen johdossa. Hallituksen ja puheenjohtajan valitsee valtuuskunnan syyskokous kaksivuotiselle kaudelle.

Rehula on toiminut puheenjohtajana kaksi vuotta. Paikka meinasi mennä katkolle kesäkuussa, kun yksi valtuuskunnan jäsen esitti epäluottamuslausetta hallitukselle. Äänestys kuitenkin peruuntui.

"Hippos ja puolue ovat pitäneet minut hengissä", Rehula sanoo tilanteestaan kevään 2019 eduskuntavaalien jälkeen. Hän menetti vaaleissa kansanedustajan paikkansa, mutta joutui kuitenkin osallistumaan keskustan varapuheenjohtajana hallitusneuvotteluihin.

Nyt hän toimii uusmaalaisen Pukkilan kunnanjohtajan sijaisena.

Rehula edellyttää valtion maksavan hevosurheilulle sen summan, joka jää saamatta Veikkauksen varoista, koska pelaaminen on koronan takia keskeytynyt.

"Hallitusohjelmaan on kirjattu, että veikkausvarojen tuottojen lasku korvataan edunsaajille, ja lupauksesta pitää pitää kiinni. Hevosurheilun summat ovat pieniä verrattuna sosiaali- ja terveys-, nuoriso-, liikunta- ja urheilujärjestöihin", Rehula huomauttaa MT:lle.

Hevostalouden osalta kysymys on hänen mukaansa yksittäisistä miljoonista, muiden osalta paljon suuremmista.

Suuret, yli 500 henkilön tapahtumat ja kokoontumiset sallittiin elokuussa. Tällä viikolla aluehallintoviranomaiset linjasivat, että "yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia voi syyskuussa järjestää rajatuissa ulkotiloissa ja sisätiloissa", jos tilaisuuksissa noudatetaan hygienia- ja turvaetäisyysohjeita.

Mikä siis muuttuu esimerkiksi ravien osalta?

"Good question", sanoo entinen ministeri, joka on tottunut lukemaan rivien välit ja tulkitsemaan kapulakieltä.

"Minusta se ei tuo raviurheiluun tai muihinkaan yleisötapahtumiin mitään muutosta elokuuhun verrattuna. Mutta minusta olisi mielenkiintoista tietää, mitä tässä oikeasti tapahtuu."

Lue myös:

Hevostalouden rahoitusta uhkaa ensi vuonna jopa 5,7 miljoonan kuoppa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Raveissa edetään koronan suhteen tarkasti ohjeita paikallisesti sopeuttaen

Rahapeliongelmiin löydettävä ratkaisu

Koronakriisi koettelee järjestöjä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video