Uutiset

Sahara Peyote saapui - Tanskastakin uusi Heiskaselle

Veijo Heiskanen on saanut viime päivinä vahvistuksia talliinsa monelta suunnalta. Derbyn finaalissa kolmanneksi taistelleeseen Sahara Peyoteen, joka saapui eilen talliin, Åbyn valmentaja on erityisen tyytyväinen.
Anu Leppänen
Veijo Heiskanen, tässä taustalla katselee Vermossa Ari Moilaseen päin, on saanut vahvistuksia talliinsa sekä idästä että lännestä.

Suomessa Markku Niemisen valmentama Sahara Peyote myytiin ennen Derbyn finaalia, ja ruuna teki mahtavan esityksen uudelle omistajalleen Stall Dencolle kiriessään kolmanneksi alkulaukan jälkeen. Heiskanen sai viime viikolla talliinsa myös Tanskasta uutta verta, kun toisen menestyshevosensa Corleone DK:n pikkuveli Don Pedro DK, 13,9, kahdeksan voittoa 30:sta ja n. 23500 euroa saapui.

"Sahara Peyoten tasoisia hevosia ei ole markkinoilla paljoa", Heiskanen huomauttaa.

"Se käydään läpi huomenna Marjaana Alaviuhkolan kanssa ja katsotaan sitten, mikä on kilpailutus. Ainakin Suomen Kasvattajakruunua ajatellaan, kun minulla olisi tulossa samalle finaalipäivälle Turkuun ehkä kaksivuotias tamma Fake Super Fast (Il Villagio). Sillä tähdättiin jo Breeders Courseen, mutta se sai ikävän haavan juuri väärään aikaan ja nyt tähdätään tuohon."

"Don Pedro oli ollut Tanskassa Corleonen tarhakaverina. Kuitenkin kun veljekset pantiin samaan tarhaan, Corleone potkaisi pikkuveljelle ikävän haavan, ja senkin alku venyy nyt. Tallin hevoset ovat yleisesti ottaen mukavassa vireessä. Erityisesti harmittaa Kriteriumin karsinta Kurri Jari Bokolla (Make It Happen), joka olisi voinut vaikka päästä finaaliin, jos kuski ei olisi ollut koko ajan väärässä paikassa. Onneksi omistan itse oriin, niin saan jatkaa, ainakin valmentajana."

Sahara Peyoten osti siis Heiskasen aiempi työnantaja Stall Denco.

"Ei meillä silloin vuosia sitten mitään riitaa tullut, vaikka tiet erosivatkin. Tässä välissäkin on ollut yhteisiä projekteja. Esitys Derbyssä oli kyllä sitä luokkaa, että kiva fiilis on alkaa yrittää tuollaisella hevosella."

Tästä pääset Sahara Peyoten kilpailu-uran tietoihin.

Terhi Piispa-Helisten
Usein Ari Moilasen ohjastuksessa kilpaillut ikäluokkahuippu Sahara Peyote on Veijo Heiskasen tallin uusi tähti.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravivihje: Markku Niemisen talli jatkaa hurjassa syysvireessä

Niemisellä kovat aseet kuluvalla viikolla

Pekka Lähdekorpi vaikuttaa perheyrityksessä sekä pohjoismaisessa ravipolitiikassa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video