Kovia linjauksia Keski-Euroopasta: kenkäpakko saksalaisvarsoille - Prix d'Amerique ei ruunille - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Kovia linjauksia Keski-Euroopasta: kenkäpakko saksalaisvarsoille - Prix d'Amerique ei ruunille

Keski-Euroopan ravimaat ovat tiukalla päällä viime aikojen ratkaisujen perusteella. Saksa kielsi varsoilla kengittäajamisen ja Ranskan keskusjärjestö pyörsi sanansa ruunien mahdollisuudesta päästä Prix d'Ameriqueen.
Anu Leppänen
Saksalaisilla kaksi- ja kolmevuotiailla ravurivarsoilla pitää keskusjärjestön päätöksen mukaan olla tästä eteenpäin kengät jalassa startatessaan.

Saksan keskusjärjestö päätti tiistain kokouksessaan, että kaksi- ja kolmevuotiailla varsoilla pitää olla kengät jalassa kilpailleessaan. Kenkä voi olla Saksan sääntöjen mukaan myös alumiininen, muovinen tai muovisekoituksesta tehty. Ne voivat olla kiinnitetyt joko nauloilla tai liimalla. Keskusjärjestö totesi päätöksen perustuvan varsojen kavioiden suojelun tarpeeseen.

Ranskassa uutisoitiin kesällä puolestaan, että suurimpiin ravikilpailuihin maassa, tammikuun Prix d'Ameriqueen sekä montélähtöön Prix de Cornulieriin otettaisiin mukaan paras ruunahevonen suunnitellun pistelaskun perusteella. Tähän asti kilpailut ovat olleet ns. jalostuslähtöjä eli mukaan on päässyt vain oriit ja tammat. Perinne jatkuu sittenkin, sillä keskusjärjestössä päätettiin äänin 27-22, että uutta ruunat mahdollistavaa sääntöä ei hyväksytä. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että ykkösvalmentaja Jean-Michel Bazíren tallin superruuna Cleangame ei saa saumaa näyttää paremmuuttaan ensi talvenakaan ainakaan kaikkein kovimpia vastaan.

Pääset tästä Saksan keskusjärjestön tiedotteeseen.

Tästä pääset Ruotsin ravimedian Sulkysportin uutiseen, joissa kerrotaan em. sääntökohdista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jarmo Niskanen jäi kiinni kielletystä aineesta

Sobel Conway aloitti vahvasti kakkosella Vincennesissä

Kari Lähdekorpi lähettää Sobel Conwayn Jean-Michel Bazirelle Ranskaan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video