Uutiset

Kari Lähdekorpi lähti kesken suoran lähetyksen Ravistudiosta keskiviikkona – hermostui hevosten kengättömyyskeskustelusta

Ohjelman tuottaja Kalle Siira haluaa keskustella tilanteen rauhassa läpi.
Terhi Piispa-Helisten
Ravistudion asiantuntijat Kari Lähdekorpi ja Riku Niittynen esittivät erilaisia näkemyksiä hevosten kengättä ajamisesta. Kuvan hevosella on kaikki kengät jalassa.

Veikkauksen TotoTV-lähetysten vakioasiantuntija, entinen ravivalmentaja Kari Lähdekorpi poistui keskiviikkoiltana kesken Ravistudion lähetyksen studiosta. Nauhalta kuuluu, että hän hermostui keskustelussa toisen asiantuntijan Riku Niittysen kanssa ja jätti työnsä kesken.

TotoTV:n tuotannosta vastaa Storyteam. Sen tuottaja Kalle Siira ei muista aiemmin tapahtuneen, että suorasta lähetyksestä oltaisiin poistuttu kesken kaiken.

"Tai EM-raveissa Karin hevonen voitti ja hän poistui välillä käymään palkintojenjaossa. Mutta se oli siis ihan erilainen tilanne."

Siira ei ota kantaa, vaikuttaako kiista siihen, keitä ravistudion asiantuntijoina nähdään jatkossa. "Keskustelemme asian keskenämme. Ei tässä ole mielestäni sen ihmeempää."

"Pitää aina jutella ihmisten kanssa. Tilanne näyttäytyy sitten aina ihan eri tavalla. Ei ole koskaan ollut tilannetta, ettei olisi voinut jutella, kun akuuteimmat käänteet ovat menneet ohi", myös kriisiviestintää yrittäjänä tekevä Siira toteaa.

Lähdekorpi ja Niittynen kävivät Ruotsin lähtöjen kohdalla keskustelua uutisesta, jonka mukaan Saksassa on laadittu kenkäpakko nuorten hevosten lähtöihin.

Lähdekorpi katsoo, että ammattivalmentajat kyllä osaavat lukea hevosiaan ja käyttävät kenkiä, jos hevosen kaviot ja olosuhteet sitä vaativat.

Niittynen arveli, että Saksan säännölle kuten myös Suomen säännölle kenkien käytöstä on perusteena muun muassa se, että raveissa kilpailee monella eri kokemusmäärällä olevien valmentajien hevosia. Kaikilla ei ole välttämättä yhtä hyvää silmää arvioida hevosen parasta.

Yhtään henkilökohtaista syytöstä aiheessa ei esitetä. Jostain syystä Lähdekorpi kuitenkin ottaa asian henkilökohtaisesti ja poistuu paikalta jättäen työnsä loppulähetyksen ajaksi kesken.

”Riku vei sen niin pitkälle, ettei mulla ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähteä kävelemään tai tintata nokkaan”, Kari Lähdekorpi kommentoi tilannetta Hevosurheilulle myöhemmin illalla vähän rauhoituttuaan.

Hän sanoo kokeneensa pitkän ammattivalmentajan kokemuksensa tulleen kiistetyksi.

Kari Lähdekorpi sekä Riku Niittynen samoin kuin Ravistudion toimittaja–juontaja Antti Pylkkänen ovat raviurheilun viestintäyrittäjiä, jotka kaikki tekevät raviuutisia tai -ohjelmia myös Maaseudun Tulevaisuudelle ja siihen kuluvalle MT Ravinetille.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravitoimittaja Iivari Ingves raviradan hallitukseen Forssassa ja Turussa

Voitokas saksalainen Lähdekorvelle – tähtäimet Ranskassa

Uutisviikko minuutissa: kovia tallinvaihtouutisia ja "Stevien" uran loppusonaatti

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video