Uutiset

Toto75-karonkka: Vaellus vakuutti

Mikkelin ja Porin syksyinen superlauantai tarjosi vauhtijuhlaa.
Terhi Piispa-Helisten
Vaelluksen ennätysnumerot kirjoitetaan nyt 21,9 aly. Arkistokuvassa rattailla on Santtu Raitala, mutta Mikkelissä ohjissa oli Henri Bollström.

1. Vaellus

Mikkelissä ei periaatteessa pitäisi pystyä voittamaan lyhyttä ryhmäajoa takarivin lähtöpaikalta ja ulkoratoja pitkin kiriä kiertämällä. Varsinkin kun Henri Bollström Vaelluksen rattailla joutui kirivaiheessa väistelemään edellä menneiden aiheuttamia tiukkoja tilanteita. Eikä keulassa ja edellä parijonossakaan juossut noloja hevosia.

Mutta teoriat sikseen, sillä Vaellus juoksi uusiksi ennätysnumeroikseen 21,9 ja voitti lopulta hallitusti. Timo Vääräsen tarkka valmennustyö kantaa jälleen kerran hienoa hedelmää.

2. Tanpopo

Tanpopo on juossut Matias Salon valmennuksesta käsin nyt seitsemän starttia ja napannut viisi voittoa. Mikkelissä Tommi Kylliäinen ajoi luottavaisesti eteenpäin 15 hevosen ryhmälähdössä ja laski keulapaikalta alta pois sen, mitä tarvitsi. 2 600 metrin ryhmäajo taittui helpon oloisesti kilometriaikaan 13,8.

Tommi Kylliäinen tiivisti voittajahaastattelussa Mikkelin olosuhteet oivasti. Hänen mielestään rata oli selvästi nopeampi kuin St Michelin aikaan.

3. Lexus Dream

Keulaan ja kukat on lyhyen ryhmän peruskaava. Varsinkin kun kyseessä on hyvä hevonen ja hyvä ohjastaja. Ari Moilanen ei jättänyt Porissa Lexus Dreamin rattailla mitään sattuman varaan, vaan painoi lähtökiihdytyksessä kaasua siihen malliin, että keulapaikka irtosi.

Kun maililla vedetään hyvissä olosuhteissa väliajoin 9,0–12,0–9,5, jokainen ymmärtää, että takaa ei tulla. Tänään puolivaloilla tuloksen 11,1 aly noteeranneen Lexus Dreamin kausi on ollut jonkinasteinen pettymys kahden todella hienon edelliskauden jälkeen, mutta Markku Niemisen valmennettavan tahti on nyt oikea.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toto75-karonkka: Stonecapes Queila oli selityksittä paras Killerin Eliitissä

Gallupissa kysytään Killerin Eliitin voittajaa

Toto75-karonkka: Joriini jyräsi Kainuu ajon ykköseksi

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video