Uutiset

Laivakankaan kauden pääravien alku viivästyy pahoin

Torniossa ajetaan – tai piti ajettaman - tänään radan kauden pääravit. Kisojen piti alkaa kello 13, mutta kaviouran kunto oli heikentynyt rankkojen sateiden ja väärien kunnostustoimien vuoksi ratkaisevasti.
Kuva: Ville Toivonen
Tänään ei Torniossa kylvetä auringossa, vaan harmaa sää vallitsee. Tuleva tunti näyttää, päästäänkö radalla ravaamaan lainkaan kauden pääraveja.

Tämänpäiväisten Laivakankaan Toto5-kisojen alku viivästyy ainakin pari tuntia. Myös peruutusuhka on edelleen olemassa.

 

Kavioura oli mennyt jatkuvien ja rankkojen sateiden vuoksi liukkaaksi ja epätasaiseksi. Radan omalla kalustolla ei kaviouraa saatu ajettavaan kuntoon, vaan järeämpiä apuvälineitä piti tilata muualta. Kaluston saapuminen Laivakankaalle kesti, minkä johdosta ravien alku lykkääntyy.

 

Ravien viivästyminen ja radan kunto on aiheuttanut lukuisia poisjääntejä. Tämän hetken tiedon mukaan kilpaa saatetaan päästä ajamaan kello 15 jälkeen.

 

”Radan kunnostuksessa on tehty raveja edeltävinä päivinä virheitä, minkä johdosta ajauduttiin tähän tilanteeseen. Rata ei ollut hevosille turvallinen juosta, ja sen seurauksena päädyttiin nähtyihin toimenpiteisiin. Toinen vaihtoehto olisi ollut ravien peruuttaminen, mikä toivottavasti saadaan vältettyä nyt aloitettavilla toimenpiteillä”, kommentoi ravien valvoja Juha Niskala kello 14.

 

Päivitys: Rata avattiin verryttelyajolle kello 14.36. Kilpaa päästäneen ajamaan kello 15 jälkeen. Käytössä on nopeutettu aikataulu, eikä esimerkiksi esittelyjä ole lainkaan.

 

Päivitys 2 kello 14.42: Radalta annetun arvion mukaan ensimmäinen lähtö esittäytyy kello 15.15.

 

 

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hevosvoimat jylläävät rahaa pohjoisen raviratojen laariin

Uusi gallup: Mikä hevonen voittaa Kymenlaakso-ajon?

Gallupin tulos: Enemmistö kannattaa kasvomaskipakkoa ravien sisätiloissa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video