Uutiset

Midnight Rockyn rinnalta tuttu Jyripekka Lehtinen on kuollut

Suru-uutinen Tampereelta: Jyripekka Lehtinen, 49, on poissa.
Anu Leppänen
Yksi ravisydän on lakannut sykkimästä. Jyripekka Lehtinen on poissa. Kuvan hevoset ja talli eivät liity tapaukseen.

Sunnuntai-ilta tuo huonon uutisen. Derbyvoittaja Midnight Rockyn rinnalta tuttu hyväntuulinen hahmo Jyripekka Lehtinen on traagisesti menehtynyt kotonaan Tampereella lauantai-illan ja sunnuntaiaamun välillä. Mainittu vuonna 1985 syntynyt Midnight Rocky (Rocky) kilpaili kaksivuotiaasta asti huipulla Euroopan kaviourilla. Oriin omisti Jyripekan isän Pekka Lehtisen Nohkuan Ravitalli Oy, mutta voittajakehistä tuli tutuksi nimenomaan oriin nuori hoitaja ja manageri Jyripekka.

Kaksikko Midnight Rocky ja Jyripekka valloittivat Vermon Suuren Suomalaisen Derbyn lisäksi kotiradan Teivon Kriteriumin. Toki tiimiin kuuluivat valmentajana isä-Pekka ja ohjastajina mm. Aki Järvinen ja Antti Teivainen monen muun kovan nimen ohella. Ori voitti lisäksi mm. Oslo GP -viikonlopun viisivuotislähdön ja sijoittui Vincennesissä kolmanneksi saman ikäluokan EM:ssä - aina vierellään Jyripekka.

Midnight Rockyn jälkeen Lehtisille ei ymmärrettävästi tullut enää yhtä kovaa hevosta, mutta Jyripekka oli mukana raviurheilussa elämänsä alusta loppuun. Hän jatkoi loppuun asti aktiivisena hevosenomistajana ja ravien seuraajana.

Aina hyväntuulinen Lehtinen sai raveista monia elämänmittaisia ystävyyssuhteita. Näistä yksi on Ilkka Korpi, joka oli yhteydessä viime hetkillä, ja joka kertoi suru-uutisen.

"Eilen illalla soiteltiin, kuten viikoittain tehtiin", Korpi kertoo.

"Hän tapasi myös soittaa viime vuodet aina samaan aikaan sunnuntaina aamupäivällä. Kun soittoa ei kuulunut, aloin huolestua ja soitin Tampereelle. Jyripekka löydettiin hengettömänä. Ilmeisesti myöhemmin illalla tapahtunut onnettomuus näytti olevan syynä. Menetin kyllä ihan parhaan ystävän, ja niin taisi menettää moni muukin ravi-ihminen. Eikä tuo ollut vielä ikä eikä mikään, vaikka Jyripekka oli niin nuoresta mukana kuvassa, että oli ehtinyt olla tosi pitkään kaverina. Ison surun paikka. Todella mukava ja kiltti ihminen."

Pääset Jyripekka Lehtisen elämän hevosen Midnight Rockyn tietoihin tästä.

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ari Viander Le Gros Billistä ja Kymi GP:stä: "Nyt käännetään turpa kohti Suur-Hollolaa"

Åbyyn "raviolympialaiset": maailman suurin ravipalkinto kuusi miljoonaa jaossa 2024

"Pappa" Airaksisen kohtalonviikko: Suur-Hollolaa ja Derbyä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video