Uutiset

11,5-aikainen norjalaistamma Matti Riipiselle

Laukaassa treenaava Matti Riipinen hankki talliinsa mielenkiintoisen vahvistuksen Norjasta.
Arkistokuva: Ville Toivonen
Satakunta-ajon sankari Sokker ja muut Matti Riipisen treenattavat saavat seurakseen norjalaistamma Nuclear Tilen.

Tamma Nuclear Tile noteerasi ennätyksensä 11,5 vuoden 2019 Jarlsberg GP:n karsinnassa tappiottomana uransa lopettaneen Hillary B.R.:n vanavedessä. Nuclear Tile sijoittui kyseisessä kisassa kolmanneksi.

 

Nuclear Tile on 5-vuotias, ja tamman voittosumma on karttunut noin 20 000 euron edestä. Muscle Massiven tytär on kisannut urallaan 36 kertaa. Voittoja on tullut ainoastaan yksi, mutta muita totosijoja on irronnut kahdeksan kappaletta.

 

Nuclear Tile on kilpaillut lähinnä Norjassa. Kahdesti tamma on startannut Ruotsissa. Nuclear Tile valmentautui Lionelin takaa tutun Göran Antonsenin käsissä.

 

Raunion Tapanin kautta löysimme tamman. Se saapuu Suomeen ensi viikon alussa. Kova ennätys suhteessa voittosummaan herätti mielenkiinnon. Tamman ympärille kasataan kymmenen osakkaan kimppa”, kertoo Matti Riipinen.

 

Hevoskauppa Norjasta Suomeen on käynyt viime aikoina vilkkaana. Riipisen mukaan norjalaisten myyntihalukkuutta on nostanut heikäläisen raviurheilun laskeva trendi. Lisäksi hän sanoo, että eurolla on nyt ostovoimaa, kun Norjan kruunun kurssi on heikentynyt.

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Matti Riipinen kertoo valmennuskuvioistaan – "Tietysti itsekin olen juossut mäet, että tiedän, miltä se tuntuu"

Pohjoismaisia sääntömuutoksia tehdään yhdessä: jenkkikärryt pois volteista - ajotapoja viilataan

”Kerran ori vei mua oikein kunnolla, ja lensin sen kyydistä tantereeseen. Pariin viikkoon en koskenutkaan hevosiin, mutta sitten mentiin taas” - Niclas Lahtinen tähtää ammattilaiseksi, valmentajadebyytti edessä tiistaina

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video