Uutiset

Erovyöry raviurheilun luottamustehtävistä: Eriksson, Nivola ja nyt Harri Voutilainen

Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton varapuheenjohtaja Harri Voutilainen on uusin esteellisyyden takia raviurheilun järjestötoiminnasta eronnut.
Anu Leppänen
Hiljattain kotiratansa Turun hallituksen puheenjohtajan paikalta eronnut Hannu Nivola oli gallupin selvä suosikki. Hippoksen hallitus- ja puheenjohtajavaalit pidetään myöhemmin tänään valtuuskunnan syyskokouksen yhteydessä.

Maa- ja metsätalousministeriön kysely keväällä hevosalan luottamustoimien päällekkäisyydestä on johtanut eroaaltoon erilaisista raviurheilun ja alan luottamustehtävistä. MMM kyseli luottamustehtävien päällekkäisyydestä ja mahdollisesta jääviydestä. Uhkana oli jopa mahdollinen valtiontukien menestys.

Eroaalto on lähtenyt liikkeelle viime viikkoina, ja tuorein eronnut on Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton varapuheenojohtaja Harri Voutilainen. Aiempia paikallisista luottamustoimistaan eronneita ovat Oulun raviradan entinen puheenjohtaja Kari Eriksson ja Turun raviradan puheenjohtaja Hannu Nivola.

Kaikki edellämainitut toimivat siis myös Suomen Hippoksen hallinnossa, ja tästä päällekkäisyydestä on kyse. Nyt Hippoksen johtohenkilöt ovat selvästi havahtuneet asiaan, ja eroja voi olla tulossa lisääkin.

Maaseudun Tulevaisuus uutisoi asiasta maaliskuussa(linkki, uutinen aukeaa kokonaisuudessaan vain tilaajille).

Linkki SHKL:n sivulle uutiseen Voutilaisen erosta yhdistyksen hallituksesta.

Kari Eriksson jättää Oulun raviradan hallituksen

Turun Hippos ry:n tiedote: Hallituksen puheenjohtaja Hannu Nivola jättää tehtävänsä

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomen Hippoksen Eriksson pitää MMM:n työryhmää hyvänä – "vastuullisuudessa ja elinvoimassa puhutaan samasta kokonaisuudesta"

Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio: "Hevostalouden ja ravien rahoitus pitää - ministeri perustaa työryhmän elivoimaisuuden ja vastuullisuuden varmistamiseksi"

Ravien ajotaparikkeiden tulkintaan tiukennuksia vuoden 2022 alusta Suomessa ja Ruotsissa – ohjastajia ja tuomareita perehdytetään loppuvuoden aikana muutoksiin.

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video