Uutiset

Venerate rataennätyksellä - In Range loppukirillä

Kaksivuotiaiden oriiden ja ruunien Breeders Crownin karsinnoissa Hoosier Parkissa Indianassa perjantai-iltana oli reilusti suomalaisia ilonaiheita.
Anu Leppänen
Esa Pehkonen 2018 iloitsemassa Starzinnerin menestyksestä yhdessä Iikka Nurmosen kanssa. Nyt hänellä on taas ilonaihe Amerikan raveissa: In Range.

Tänä viikonloppuna ratkotaan Amerikan Breeders Crownien karsintoja Harrah's Hoosier Parkin radalla Andersonin kaupungissa lähellä Indianapolista Indianan osavaltiossa. Finaalit ratkotaan samassa paikassa viikon päästä, ja kolmevuotiaiden ykköspalkinnot ovat 250000 dollaria - kaksivuotiaiden peräti 300000.

Perjantai-iltana olivat karsintavuorossa mm. kaksivuotiaiden ravureiden molemmat sukupuolet ja kolmevuotiaat tammat. Lauantai-illan ohjelmassa ovat kolmevuotiaat oriit ja ruunat. Kaksivuotiaiden oriiden ja ruunien taistot olivat enemmän tai vähemmän suomalaisjuhlaa.

Ensin AMG Stable Oy:n eli Esa Pehkosen ja Kim Vörlinin osaomistama ori In Range (Bar Hopping) kiri vinhasti takaa kaulanmita ykköseksi Tim Tetrickin kannustamana. Oriin valmentaja on Marcus Melander ja muut omistajat samoin ruotsalaisia. In Rangen emä on Ilia, josta on myös AMG Stablen aiempi Amerikan huippuhevonen Long Tom (Muscle Hill). Bar Hoppinginkin isä on Muscle Hill.

Voitto oli 125000 dollarin arvoinen, mutta finaalissa lymyää siis mahdollisuus jättipottiin. Voittoaika oli  In Rangen ennätys 11,0. Kakkoskarsinnassa Kimmo Kempin Kemppi Stables Inc.:n puoliksi kasvattama ori Venerate (Love You) ei jäänyt odottelemaan muita, vaan Andy Miller ohjasti Lexingtonissa edellisessä startissaan laukanneen ajokkinsa suoraan keulaan. Reipas meno tuotti  Julie Millerin valmennettavalle Hoosier Parkin kaksivuotiaiden oriiden ja ruunien uuden rataennätyksen 09,9. Aiemmin tappioton Åke Svanstedtin valmentama Captain Corey oli vahva kakkonen ajalla 10,1. Sen omistajiin kuuluu myös suomalaisia: Petri Salmela ja Kenneth Liljamaa.

Lue lisää perjantain Breeder Crownin karsinnoista US Trottingin sivulta.

Voit katsoa Veneraten ja Captain Coreyn odotetun matsin tästä.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Esa Pehkonen satsaa Orimattilaan - Amerikassa menestystä toi tuoreimpana Temporal Hanover

Esa Pehkosen kolmevuotias In Range teki yli 100000 euron tilin Kanadassa

Kimmo Kemppi huusi V75-voittajan sisaren Kolgjinin laatuhuutokaupasta -”Toivotaan, että siitä olisi hevosta Ruotsin ikäluokkakilpailuihin”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video