Uutiset

St Legerin kilpailumuodosta syntyi keskustelua

Porin ravien suurkilpailu St Leger on ajettu suoraan finaalina viime vuodet. Tänä ja viime vuonna finaalista karsitut hevoset ovat puhuttaneet kovasti. Mikä on kilpailun tulevaisuus?
Ville Toivonen
Venice ja Mika Forss ovat St Legerin historian menestyksekkäimpiä nimiä. Tamma osallistui kisaan viidesti, voitti kahdesti ja oli joka kerta kolmen joukossa.

Sarjamääritys suosisi kovasti esimerkiksi nelivuotiaita tammoja (nelivuotiaat saavat tasoitusta ja tammat vielä erikseen), mutta tänä vuonna paalulle pääsi vain kaksi hevosta - viime vuonna neljä. Karsitut hevoset saavat osallistumismaksunsa takaisin, mutta se ei tietenkään ole kaikille tyydyttävä ratkaisu. Nyt on mietinnässä, pitäisikö kisassa olla taas karsintalähtöjä vai mikä on paras ratkaisu?

Vastapuolella on kilpailukalenterin tiiviys syksyllä. Esimerkiksi nelivuotiailla tammoilla saatetaan tähdätä Derbyyn ja siitä lyhyellä aikavälillä Villinmiehen Tammakisaan. Mahtuuko kalenteriin järkevästi St Legerin karsinnatkin? Toinen iso kysymys on palkinnot. Ilman erityisiä palkintotukia tai sponsoreita karsintojen raha voi olla pois finaalista, mikä voisi taas syödä kisan houkuttavuutta hevosenomistajille sekin.

"Ilman muuta keskustelun paikka", myöntää Porin ravien toimitusjohtaja Jose Laaksonen.

"Täytyy käydä keskustelu Porin ravien sisällä ja sitten Hippoksen kanssa kilpailukalenterista ja palkintotuista. Tänä vuonna karsittiin kovia hevosia pois finaalista - samoin viime vuonna. Se ei ole optimitilanne, mutta en tiedä löydämmekö parempaakaan ratkaisua."

Suomen Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen on samoilla linjoilla.

"Katsoin että edellinen perjantai, jolloin ajetaan Satakunta-ajonkin karsinnat, olisi ainoa luonteva paikka St Legerin karsintapäiväksi. Täytyy sitten miettiä, onko se sopivalla aikaetäisyydellä loppukilpailusta ja miten se vaikuttaisi finaalin palkintoihin. Yksinkertaisesti olisiko se plussaa vai miinusta kisan houkuttelevuuden kannalta. Kuitenkin kahden viime kauden perusteella keskustelua asiasta kannattaa ilman muuta käydä, se on tullut selväksi."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä meininki, tauolta Korhosen tallin kovien pariin palannut Jukka Hakkarainen?

Ronaldo Malibu aloittaa perjantaina Kuopiossa Karoliina Sinkkilältä

Viikonlopun ravit: St Leger sekä Mascate Match Solvallassa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video