Uutiset

Oulun Kärppien Raviliiga-hevosen Mercedes Matchin kilpaura ohi

Mercedes Matchin hankosidevamma on uusiutunut, ja tamman ura päättyy sen myötä.
Anu Leppänen
Tästä alkoi "Mersun" matka Oulun Kärppien Raviliigan väreissä. Tamma oli ensin Katja Melkon ja sitten Mauri Jaaran treenissä. Zola Bokon tytär kilpaili yhteensä 13 kertaa. Voittoja tuli kolme, ja lisäksi lohkesi yksi kolmonen. Tällä kaudella Mercedes Match ei loukkaantumisensa vuoksi päässyt radoille.

Keväällä oikean takajalkansa hankositeen loukanneen Mercedes Matchin vamma on uusiutunut. Raviliiga Oulun Kärppien kimpanvetäjä Viena Kauppi kertoo, että sen myötä tamma ripustaa kilpakenkänsä naulaan.

 

”Kyllä se tarkoittaa sitä, että Mersun ura oli tässä. Tammalla on ajettu keväisen loukkaantumisen jälkeen vasta muutamia harjoitusvetoja. Jos jalka ei kestä niitä, ei se kestä kilpailemistakaan”, Kauppi huokaa.

 

Kaupin mukaan Mercedes Match on ollut viime ajat kuntoutuksessa Kokemäellä Minna Rampan luona.

 

”Minna kertoi Mersun olleen flunssassa, ja kaikki jalat olivat turvoksissa sen vuoksi. Kun virus meni ohi, loukkaantunut jalka jäi paksuksi. Mersua jo aiemmin tutkinut ja hoitanut eläinlääkäri Kristiina Ertola oli heti jalan nähdessään huolissaan. Alue oli suurinpiirtein sama kuin aiemmassa vauriossa. Vaurioprosentti oli nyt hurja 50.”

 

Kauppi kertoo, että Mercedes Matchin ympärille kaavailtu jatkokimppa ei toteudu.

 

”Meidän ei ole järkevää ostaa siitostammaa. Varsan saattaminen radalle on monen vuoden projekti. Mersu pysyy tällä tietoa huutokauppaan (30. joulukuuta) asti Minnalla. Tamma saa siellä hyvää hoitoa. Mersu on mukana Vermon huutokaupassa aivan normaalisti.”

 

”Harmitus on suuri, mutta kiitollinen pitää olla niistä upeista hetkistä, jotka saimme Mersun kautta kokea”, Kauppi päättää.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Raviliiga-hevoset huutokaupataan 30. joulukuuta – Mascate Match myydään Vermossa, muut netissä

Ponikuninkuusravit suorana lähetyksenä MT26-kanavalla ja Maaseudun Tulevaisuuden nettisivulla

Mercedes Matchin kone alkaa jälleen käynnistyä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video