Uutiset

Timo-Jaakko Virkkalan muistoajo starttaa toukokuussa Kaustisella

Keskipohjalainen sprintterilegenda ja ravitoimittaja-aktiivi Timo-Jaakko Virkkala saa oman muistoajonsa Kaustisen ravikalenteriin. Vuonna 2015 kuollut Virkkala oli vannoutuneimpia raviurheilun lipunkantajia maakunnassaan ja ravi-ihmisten sekä kollegoiden rakastama hahmo.
Elina Paavola
Maajussille morsian -ohjelmasta tuttu Teija Särkelä: "Kun ravikärpänen on kerran puraissut, niin ne pysyvät kuvassa aina - vähintään mielessä."

Timo-Jaakko Virkkala oli 10,2-ennätyksellään 100 metrillä ja islajbravemaisilla voittoputkillaan -60-luvun merkittävimpiä suomalaissprinttereitä yhdessä mm. Raimo Vilénin kanssa. Nimenomaan Isla J Brave oli Timo-Jaakon suosikki vailla vertaa. Virkkala oli siviiliammatiltaan opettaja, mutta hänen myöhemmän uransa rakkauksiin kuuluivat raviurheilu, Kaustisen ravit, keskipohjalaiset hevoset ja ihmiset sekä ravitoimittaminen mainituista aiheista.

"Timo-Jaakko oli ihminen, josta oli mahdoton olla pitämättä", kommentoi Virkkalan muistoajon idean eteenpäinviejä Kaustisen ravien varapuheenjohtaja Mikko Hanhikoski.

"Kokkola-lehden päätoimittaja ja kova ravimies itsekin Simo Kattilakoski aikanaan ehdotti tätä Timo-Jaakon poismenon jälkeen, ja ajatus jäi kytemään, vaikka sitä ei heti saatukaan liikkeelle. Täksi vuodeksi oli sitten jo paikallisten urheiluseurojen kanssa keskustelua, että yhdistetään Timo-Jaakon rakkaudet ravit ja yleisurheilu. Suunnitteilla oli jonkin mallinen Keski-Pohjanmaan seurojen viestikarnevaali ja muistoajo raveissa, mutta koronan jatkuminen hankaloitti yleisurheilukisan suunnittelua liikaa. Sen sijaan Timo-Jaakon muistoajo laitetaan käyntiin 23. toukokuta sunnuntaina 4000 euron ykköspalkinnolla."

"Kyse ei ole siitä, että Kaustisen ravit tarvitsisi uutta nimilähtöä, vaan kiitollisuudenvelasta Timo-Jaakolle. Hän työnsi alueen ja Kaustisen raveja eteenpäin sekä piti niitä esillä paikallisessa ja valtakunnallisessa mediassa lähes fanaattisella tarmolla. Lisäksi hänen avuliaisutensa ravijärjestelyissä oli vertaansa vailla. Tarkoitus oli lähteä alkuun jopa tuota komeammalla ykköspalkinnolla, mutta hyvä että saatiin homma liikkeelle ja sponsoreita. Timo-Jaakon hengelle sopivasti mukaan lähti mm. Suomen Ravitoimittajat ry. Myös MT Ravinetti sponsoroi lähtöä. Kyse on viisivuotiaiden lämminveritammojen lyhyestä voltista ja kaikki osallistujat saavat oman sponsorinsa. Tarkoitus on, että Timo-Jaakon lähtö saa pysyvän paikkansa Kaustisen kalenterissa - ainakin se jatkuu niin kauan, kuin olen Kaustisen ravitouhussa mukana."

Timo-Jaakko Virkkalan mittava raviarkisto on museoitu Nikulan raviradalle. Nyt maailman nopeimman ravitoimittajan jäljittelemättömän vilpitön ravihenki nousee vielä entistä paremmin esille miehen kotiradalla. Timo-Jaakko asui Kokkolassa, mutta hänen sukunsa on Kaustiselta, ja Kaustisen raveissa hän oli "kotonaan".

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Yleisö pääsee Äimäraution Toto75-raveihin ulkokatsomoon, terassille ja ravintolaan – myös Pilvenmäelle ja Kajaaniin otetaan rajoitetusti väkeä

Just A Flirt ulkoilee intoa täynnä - tallikaveriksi hankittiin Leon, 13,8

Harri Koivunen Vermon ja Kaustisen valmennettavistaan: "Molemmissa hyviä saumoja"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video