Uutiset

Valonpilkahduksia Viikistä – ähkyleikatun Evartin suoli toimii

Hallitsevan ravikuninkaan Evartin ohutsuoli oli joutunut puristukseen, ja ori leikattiin eilen. Antti Ojanperällä oli perjantaina alkuillasta suojattinsa toipumisesta myönteisiä uutisia kerrottavanaan.
Terhi Piispa-Helisten
Evartti elää edelleen kohtalonhetkiään, mutta tuoreimmat uutiset Viikistä ovat myönteisiä.

Antti Ojanperä sai Viikistä perjantaina noin kello 16 aikaan ilahduttavia terveisiä.

 

”Sanoivat, että Evartin suoli toimii. Lisäksi sykkeet ovat laskeneet alemmaksi. Positiivisia merkkejä. Suunta on oikea”, Ojanperä huokaa.

 

Lisäksi Evartti on alkanut näyttää luonnettaan.

 

”Ori oli vähän kapinoinut vastaan, kun sitä laitettiin karsinaan. Se oli miettinyt varmaan, että eiköhän täällä ole oltu jo tarpeeksi. Hyvä signaali tämäkin, kun vertaa oriin eiliseen olemukseen”, Ojanperä sanoo.

 

Hän elää mielessään eilistä uudelleen.

 

”Kyllä siinä Lahden kohdalla, kun ori pani pötkölleen, taisivat todennäköisyydet eloonjäämisestä käydä aika pieninä. Niin hirvittävän tuskainen Evartti oli. Karikoita on väistetty, mutta kyllä niitä on edelleen edessä. Hetki kerrallaan tässä eletään.”

 

Ojanperä jakaa kiitosta Viikin hevossairaalan suuntaan.

 

”Siellä tehdään työtä tosi isolla sydämellä, heille suuri kiitos. Vaikka tässä ei levollisin mielin osaakaan olla, niin se helpottaa suuresti, kun voi luottaa Evarttia hoitaviin ihmisiin.”

 

Ojanperä ja hänen puolisonsa Jutta Ihalainen ovat suunnanneet Viikistä tänään Pihtiputaalle. Ojanperän mukaan Ihalainen palaa todennäköisesti huomenna Evartin luokse Viikkiin. Ojanperä itse on ollut jo työn ääressä. Kun tallipäällikkö oli tontilta poissa, tukiverkosto toimi. Santtu Raitala oli käynyt treenaamassa yhden hevosryhmän ennen Seinäjoen illan raveihin lähtöään.

 

Lue myös:

Ravikuningas jälleen hengenvaarassa – ”Tämä tuntuu olevan hyvien hevosten kirous”

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: Evartin toipumisesta Normandian maihinnousuun

Hyviä uutisia: Evartti pääsee tänään hevossairaalasta kotiin

Uutisviikko minuutissa: hermojaraastavaa aikaa ravikuninkaallisille

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video