Uutiset

T.Rex jää kuumeen vuoksi pois Porista - Mr Big Star Mäki-Tulokkaan lauantaisauma

Tapio Mäki-Tulokkaan tallin "hedershäst", ikisankari T.Rex, joutuu jäämään pois Porista, vaikka kyse ei näytä olevan mistään vakavasta valmentajan mukaan.
Anu Leppänen
T.Rex on Tapio Mäki-Tulokkaalle ja Annika Aallolle erityisen läheinen hevonen.

Mäki-Tulokas ilmoitti kolme hevosta tämän päivän Porin T75-raveihin, mutta joutuu lähtemään vain kahdella matkaan Forssasta. Kuumeeseen sairastunut T.Rex vaikuttaa valmentajan mukaan kuitenkin jo "ihan hyvältä".

"Ottaa päähän kuin pientä oravaa, kun T.Rex olisi vaihteeksi saanut hyvän paikan", Mäki-Tulokas huokailee.

"Kuitenkin kun miettii viime aikojen ravikuninkaallisten kohtaloita, niin tämä on aika pientä. Kannattaa pitää jalat maan pinnalla. T.Rexillä kävi yhtenä päivänä lämpö 40:ssä, mutta se oli päivässä ohi. Kuitenkin veriarvoissa oli vielä eilen sen verran sanomista, ettei haluttu nyt lähteä. Kuume tuli oudosti vasta pari päivää Oulun reissun jälkeen. Ruunalla on joskus ollut kuljetuskuumeen kaltaisia oireita, mutta tämä tuli oudon jälkijunassa. Kun voi olla edessä Kavioliiga Grand Prix parin viikon päästä, niin passataan siksikin tämä ja toivotaan, että kaikki olisi kunnossa silloin."

Onko Porin starttareilla saumoja?

"Mr Big Star (T75-4) tuntuu hyvältä ja on hyvällä paikalla. Se voisi pärjätä, mutta kysymys on mm. riittääkö lähtönopeus Redhot Tap Dancerille, vai miten lähtö pitää taktisesti ajatella? Se on kuitenkin Santtu Raitalan mietittävä, ei minun. Saumaa on joka tapauksessa."

"Didi Hoss (T75-5) vaatii vielä lisää startteja. Iso tamma vaatii reipasta liikettä, ja vielä tässä kohtaa ollaan tyytyväisiä, jos saadaan jotain rahaa."

"Embossed Lemon (sunnuntain Lahden T5-3) on hyvä sauma. Se on ollut paljon vapautuneempi, kun jätimme obersekin pois. Forssassa tuli laukka, kun se polki putsin irti alussa, mutta silloinkin hevonen oli hyvä ja samoin viimeksi."

"Vermon keskiviikossa William Birdland (T65-4) ei riittäne Don Williamsille, mutta muuten asiat ovat hyvin. Odotan oriilta aika hyvää kautta tänä vuonna, niin mukavasti nyt on mennyt. Overdosella (T65-6) joutuu tuossa varmaan pakittamaan hännille. Se lähtisi lujaa, mutta lataaminen alkuun maksaisi varmaan liikaa, ja muutenkin yritetään ajaa välillä nätisti ja kehittä hevosta. Menestys olisi hänniltä kuitenkin tuurin varassa - se riippuisi siitä, miten keulalla ajetaan. Eli tässä menestys voi olla tiukassa."

Voit seurata lauantain, sunnuntain ja keskiviikon (kuten muitakin) raveja VeikkausTV:n TotoTV:ltä. Lauantain Porin T75-ravit tulevat myös antenniverkon Maaseudun Tulevaisuuden kustantamalta 26-kanavalta sekä C Morelta alkaen kello 14.10.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Huutokauppansa kallein hevonen Jeppas Tarpon Tapio Mäki-Tulokkaan talliin

Valonpilkahduksia Viikistä – ähkyleikatun Evartin suoli toimii

Markku Niemisellä keskiviikkona mielenkiintoisia palaajia - lauantainakin hyviä saumoja

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video