Uutiset

Pohjois-Savoon ruotsalaisvahvistus Jonathan Boko - ”Isoliikkeinen ja menevä hevonen”

Tuusniemellä talliaan pitävät Miika ja Anna-Kaisa Tenhunen ovat saaneet treeniinsä Ruotsissa mukavaa jälkeä tehneen Jonathan Bokon.
Anu Leppänen
Miika Tenhusen valmennuslistalle liittyvä Jonathan Boko on matkalla uuteen kotitalliinsa samalla kyydillä Trö Loken kanssa. Sen siirtymisestä Savoon ja Tappi Hoikan treeniin uutisoitiin MT Ravinetissä aiemmin tänään.

Aiemmin Claes Sjöströmillä valmentautunut 5-vuotias Jonathan Boko saapui tänään Suomeen. Ruuna suuntaa Miika ja Anna-Kaisa Tenhusen talliin Tuusniemelle.

 

28 505 euroa ansainnut Jonathan Boko on kerännyt 23:sta startistaan statistiikan: 2-5-2. Ennätys on 13,2aly.

 

”Isoliikkeinen ja menevä hevonen, hiennonnäköinen ja terävä ruuna”, luonnehtii Miika Tenhunen uutta valmennettavaansa. Hän liittyy itse Jonathan Bokon omistajaksi pienellä osuudella.

 

”Nuori hevonen, jolla ei starttejakaan ole vielä kovin paljoa alla. Pitkäikäistä starttihevosta tästä odotetaan, näin jo ihan suvunkin puolesta, kun isä on Kadabra ja emänisä S.J.'s Photo.”

 

Jonathan Bokon emä on amerikkalainen menestystamma Applecider Hanover, joka voitti uransa 27:sta kisastaan peräti 12. Tamman jälkeläisistä on Pohjoismaissa menestynyt tähän mennessä parhaiten 10,7-aikainen norjalainen kruunumiljonääri Hard Cider.

 

”Jonathan Bokolla ajetaan treeniä varmaan jonkun aikaa ennen kuin tullaan starttiin. Näkisin, etteivät hokit ole ruunalle ainakaan eduksi. Jonathan Boko on varmasti parhaimmillaan, kun päästään kesäkenkään tai riisumaan kenkiä”, Tenhunen pohtii.

 

”Tarjolla oli pari isompirahaistakin hevosta, mutta mun mielestä Jonathan Bokon voittosumma on passeli Suomeen. Lähtöjä on tarjolla lähes joka raveissa, ja uskon, että ruunan kyvyt piisaavat lauantaitasollakin.”

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Miika Tenhuselle kova kuusivuotias Norjan kylmäverinen

MT Ravit Tenhusilla Tuusniemellä: "Kyllä hevosten kanssa on saanut sellaisia elämyksiä nauttia, ettei ikinä olisi voinut kuvitella"

"Nyt, kun orilinja lopulta kääntyi tammoiksi, niin tästä lähin Xenasta saadaan sitten varmasti vain tammoja"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video