Uutiset

Yleisöä radoille kesäkuussa? ”Pidän todennäköisenä, että avautuminen tulee voimaan portaittain”

Hippoksen markkinointi- ja kehityspäällikkö Tomi Himanka on toiveikas sen suhteen, että kesän tullen saadaan raviratojen yleisöportteja auki.
Ville Toivonen
Suomen Hippoksen markkinointi- ja kehityspäällikkö Tomi Himangalla on varovaisen myönteisiä uutisia ravien yleisölle ja poniraviharrastajille.

Suomen hallitus julkaisi viime viikolla suunnitelmansa koronarajoitusten purkamisesta. Suunnitelma antaa hevosurheilun ystäville toivoa siitä, että katsojat voisivat palata lähiaikoina raviradoille paikan päälle. Ratojen yleisöportit sulkeutuivat koronapandemian aikana toisen ja jälkimmäisen kerran viime vuoden lopulla.

 

”Ravien yleisöportit avautuvat, kun kokoontumisrajoituksia aletaan purkaa. Suomen hallituksen mukaan tämä tulee tapahtumaan kesäkuussa. Pidän todennäköisenä, että avautuminen tulee voimaan portaittain, eli että ensin saa ottaa rajoitetusti yleisöä ja vasta tämän jälkeen mennään kohti normaalia, tietenkin sillä edellytyksellä, että tautitilanne etenee suotuisasti”, kertoo Suomen Hippoksen markkinointi- ja kehityspäällikkö Tomi Himanka.

 

Varmoja vastauksia ei tässä vaiheessa voi antaa, mutta Himanka arvelee, että yleisöportit tulevat avautumaan jossain päin maata vapaammin kuin toisaalla, alueen koronatilanteesta riippuen.

 

Poniravitoiminta on ollut seisahduksissa koronan vuoksi jo yli neljä kuukautta. Himanka valaisee, että Hippoksessa on sorvattu poniraviurheilun osalta exit-strategiaa.

 

”Ponien osalta exit-strategia on pistää erillisiä poniravikilpailupäiviä pystyyn heti, kun lasten ja nuorten harrastaminen vapautuu. Tällä tietoa tähtäin on toukokuun alussa”, Himanka sanoo.

 

”Erilliset poniravit ajetaan ihan normaalilla kaavalla ja normaaleilla palkinnoilla. Uskoisin, että poniraveja päästään järjestämään läpi valtakunnan, vaikka koronatilanne vaihteleekin maan eri osien välillä.”

 

Ravien yhteyteen ponilähdöt palaavat Himangan mukaan sitten, kun rajoitusten puolesta ei ole enää vaatimusta pitää henkilömäärä minimissä.

 

”Asia linkittyy siis rajoitusten purkuun, ja arvaisin tämän koittavan toukokuun lopussa tai viimeistään kesäkuussa. Toivottavasti mahdollisimman aikaisin”, Himanka lausuu.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kavioliiga uudistuu vuoden 2022 alusta: "Meidän on saatava nostettua lauantai raviviikon ehdottomaksi ykköspäiväksi" – lue myös toimittajan kommentti

Jarmo Saarela elämänsä hommassa An-Dorran kärryillä: "Ei anneta Pekan hevosen lallatella keulassa"

Korona näyttää pikkuhiljaa taittuvan – vakavammat tautimuodot kehittyvät rokottamattomissa ja niiden ennustaminen on vaikeaa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video