Uutiset

Leo Mönttiselle tammalupaus – Elitkampenille ”nej tack”

Kauppa käy ja hevoset kulkevat: lahtelainen menestystreenari Leo Mönttinen osti lahjakkaan Wishing Dreamsin. Tallinsa lippulaivan Pyörylän Paronin kanssa he pysyvät kotimaassa.
Kuva: Anu Leppänen
Lahtelainen Leo Mönttinen menestyy niin lämminverisillä kuin suomenhevosillakin, niin oreilla ja ruunilla kuin tammoillakin. Nyt tallissa on uusi tulevaisuuden nimi, 4-vuotias Wishing Dreams.

Viime elokuussa Tammakriteriumin finaalissa neljänneksi sijoittunut Wishing Dreams on siirtynyt Juho Ihamuotilan omistuksesta ja valmennuksesta Leo Mönttiselle. Ihamuotila on myös tamman kasvattaja.

 

4-vuotias Wishing Dreams voitti Tammakriteriumin karsinnan ennätystuloksellaan 14,0ake. Kaiken kaikkiaan Wishing Stonen ja Picnic Hanoverin tytär on startannut 11 kertaa. Täysosumia on tullut kolme ja kumpaakin himmeämpää totosijaa yksi kappale. Tamman tienestit radoilta ovat 13 390 euroa.

 

”Lueskelin Finlandia-viikonlopun aattona siinä perjantain iltamassa 7 oikein -lehteä, ja Wishing Dreams pisti sieltä silmään. Ajattelin, että soitan Juholle, ja siitä se lähti. Lauantaiaamuna (8. toukokuuta) oli kaupat jo tehty. Nopeaa toimintaa, mutta ei sitä yhden hevosen ympärillä auta liian kauan pyöriä”, Leo Mönttinen nauraa.

 

”Tamma tuli tänne noin viikko sitten. Kovasti se on ikävöinyt vanhaan talliinsa. Pikkuista lenkkiä on vasta ajettu, ei vielä mitään hiittejä. Annetaan Wishing Dreamsin tutustua uusiin paikkoihin rauhassa. Totta kai nelivuotiaiden tammojen lähdöt kiinnostavat. Ei minulla ole ollut tammoihin vihaa, niiden kanssa olen pärjännyt kautta vuosien hyvin.”

 

Mönttisen tallin suomenhevostähden Pyörylän Paronin lähiajan suunnitelmat ovat nyt selvillä. Vuoden 2019 Suur-Hollola-ajon sankaria kosiskeltu Solvallasta mukaan Elitloppet-viikonlopun mailin tykitykseen Elitkampeniin, mutta Mönttinen päätyi lopulta pysymään ruunansa kanssa kotimaan kamaralla.

 

”Pyörylän Paroni on jännä hevonen. Mailin pitäisi olla sen matka, mutta ei se aina ole niin, esimerkiksi Härmässä ei olla pärjätty. Onko se homma sitten huumoripuolella? Toki se on matkavauhdistakin kiinni. Lisäksi en ollut ruunan otteisiin Kuopiossa tyytyväinen. Pyörylän Paroni sai antaa keulan heti pois Ellin Sisulle, ja siitä olisi pitänyt kyllä olla kolmas tai neljäs”, Mönttinen aprikoi.

 

”Suomessa riittää kesällä hyviä lähtöjä: Suur-Hollola, Härmä ja niin edelleen. Seuraavaksi me ajamme Killerin Kimaran. Jos yleisöä olisi päässyt Solvallaan, niin silloin tilanne olisi ollut eri, ja reissua olisi mietitty elämyksen kautta.”

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kovat miehet kaupoilla: Jouni Miettinen osti ja Otto Salojensaari myi – talliin myös Leo Mönttisen aiemmin treenaama taistelijatamma Lady Nightingale

Pyörylän Paroni ensimmäisen Ruunaruhtinas -rankingin kärjessä – mukana myös ruotsalaisia

Leo Mönttinen lopettaa kilpaohjastuksen tiistaina Suonenjoella: "Siitä kilometrin päästä on lähdettykin maailmalle"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video