Uutiset

Ville Hakalan valmennettavista puolet mukaan Suur-Hollolan välieriin – "Minä tavallisena harrastaja olen mukana välierissä, se on jo kunnia-asia"

Hyvältä lähtöpaikalta finaalikin voi häämöttää.
Antti Savolainen
Ville Hakalan valmennettavat Lake's Action ja Crystal Bay selvittivät tiensä Suur-Hollola-ajon välieriin.

Halsualta Lahteen matkannut Ville Hakala muistanee pitkään torstai-iltana ravatut Suur-Hollola-ajon alkuerät. Sillä päivätyökseen Kokkolassa lukio-opettajana työskentelevän Hakalan Lake’s Action ja Crystal Bay selvittivät tiensä Hannu Torvisen ohjastamina Suur-Hollolan välieriin.

Ensin Lake’s Action voitti kolmannen alkueränsä ja heti perään Crystal Bay otti viimeisessä alkuerässä pronssitilan.

”Etukäteen ajateltuna Lake’s Actionilla piti olla hyvät saumat jatkoon. Crystal Bayn välieräpaikka oli myönteinen yllätys. Crystal Baylla on aina ollut ongelmia kaarrejuoksussa, kapasiteettia ruunalla riittäisi nähtyä pitemmälle”, toteaa perjantaiaamuna parin tunnin yöunien jälkeen kotoaan tavoitettu Ville Hakala.

Suur-Hollolan välierät ravataan kolmen viikon kuluttua. Sitä ennen Hakalan suunnitelmissa on startata kaksikollaan juhannuksena Härmässä.

"Hyväpalkintoiset lähdöt melkein kotipuolessa, niin mielellään ollaan mukana. Eikä tule starttivälistäkään liian pitkä”.

Käännettäessä katseet kohti välieriä, saa Hakalalta realistisen vastauksen kaksikon menestyssaumoista.

"Minä tavallisena harrastaja olen mukana välierissä, se on jo kunnia-asia. Jos Lake’s Action saisi hyvän lähtöradan välierään, ja tekee alkuerän kaltaisen esityksen, voisi finaalipaikka olla mahdollinen. Crystal Bayn kanssa rima voi olla turhan korkealla”, toteaa Hakala analyyttisesti.

Hakalan valmennuslistalla on neljä hevosta, joista puolet selvitti tiensä Suur-Hollola-ajon välieriin. Temppu johon kovin moni valmentaja ei pysty. Ville Hakala suhtautuu asiaan kuitenkin rauhallisesti.

"Olemme paneutuneet lajiin tosissamme. Olen suorittanut kaksi tutkintoa Kaustisen raviopistolla valmentamisesta. Hevosten hankintaan on käytetty aikaa, muttei hevosemme tosin kalliita ole ollut. Niillä on hyvät perusominaisuudet, ja ilman hyviä hevosia ei tällaisia tuloksia tule”, toteaa Hakala vaatimattomasti.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

T75-karonkka: kotietu ja Suur-Hollolan lauantain uusi normaali

Naisvalmentajat nousivat esiin Suur-Hollolassa - Pekka Korpi pitää asemansa

Kuisla iloitsee Super Schisseliä - kovat kortit pöydässä viikonloppuna ja jatkossakin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle