Uutiset

Tapio Perttuselle raviurheilijan kultainen ansiomerkki – "isästä ja Ponnettaresta kaikki alkoi"

Orimattilalaisvalmentaja on raviammattilaisille myönnettävän Suomen Hippoksen kultaisen ansiomerkin yhdeksäs saaja.
Ville Toivonen
Tapio Perttunen palkittiin yhdeksäntenä raviurheilijan kultaisella ansiomerkillä.

Tapio Perttunen palkittiin lauantaina Suur-Hollola a-jossa raviurheilijan kultaisella ansiomerkillä. Perttunen kertoo videolla, että hänen hevosuransa alku on pitkälti isän Mikko Perttusen ja perheen Ponnetar -tamman ansiota.

Ponnetar jätti Hipon, jonka vain 24-vuotias Perttunen ohjasti ravikuningattareksi vuonna 1981. Hipon sisko Vipo on puolestaan toiminut Tapsan ja hänen perheensä hyvänä periyttäjänä.

Perttusen tallin Saran Salama voitti kylmäveristen Suur-Hollolan neljä kertaa peräkkäin vuosina 2004–2007, ja lämminveristen Suur-Hollolan voittoa Perttunen juhli jo vuonna 1984 valmentamansa Einarsinin kanssa.

Videolla Perttunen kertoo myös suunnitelmista Suven Sametin kuningatarkisan suhteen. Tamma juoksi juuri ennen haastattelua uuden tasoitusennätyksen 24,4 / 2 240 metriä.

Perttusen merkityksestä raviurheilulle kertoo, että heti haastattelun jälkeen hänen työntekijänsä Tino Paldan voitti Salamakypärien osalähdön Euro Boylla.

Raviurheilijan kultaisen ansiomerkin ovat saaneet aiemmin Jorma Kontio, Pekka Korpi, Pentti Savolainen, Tuomo Mäkelä, Martti Keskinen, Markku Nieminen, Timo Nurmos ja Seppo Suuronen.

Uutista on korjattu kello 15:05: Perttusen valmennustilaston voittomäärä 1 430 käsittää tiedot vuoden 2000 jälkeen.

Tapio Perttunen

  • syntynyt vuonna 1956 Pelkosenniemellä hevosperheeseen, asuu Orimattilassa
  • Perttunen pitää yhtä maan suurimmista valmennustalleista, valmennettavia on 66
  • Ohjastanut perheen omistamalla ja valmentamalla Saran Salamalla kolme ravikuninkuutta ja Hipolla ravikuningattaren seppeleen kerran
  • Tapio Perttusen valmennettavat ovat uralla voittaneet 1 430 kertaa - valmentajatilastossa ovat mukana tiedot vain vuodesta 2000 alkaen eli oikea luku on selvästi suurempi
  • Hän oli videota tehtäessä ohjastanut 49 006 lähtöä (ja luku kasvaa edelleen sunnuntain aikana), niistä voittoja on kertynyt 5 758
  • Tapio Perttusen lapset Suvi, Sara ja Antti toimivat myös hevosalalla.
MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravivihje: Tammakriterium ja lämminveristen Suurmestaruus Teivon kohokohdat

"Suurin riski on lähteä kisaan, jos nuori lahjakas hevonen ei ole saanut tarpeeksi kovaa pohjakuntoa", sanoo Tapio Perttunen

Perttusen tallin yllätysten kuninkuusravit: "Menestystä odotettiin, mutta eri hevoselta"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video