Uutiset

Pekka Lillbackan neljävuotias Wolt kulki laukan jälkeen 20-vauhteja – Nordic King saa jatkoa ensi vuonna

”Valmentaja kellotti Woltille viimeisen kierroksen 20-vauhteja laukan jälkeen. Seuraavaksi tähtäämme Östersundin derbykarsintoihin.”
MIKAEL WIKNER / Travronden
Pekka Lillbackan Wolt on Jan-Olov Perssonin valmennuksessa. Kuvassa ori on maaliskuussa hoitajansa Hanna Edvinssonin kanssa.

Pekka Lillbacka ehtii olla monessa mukana raviurheilun saralla. PowerParkin ja Härmän raviradan organisaatio järjesti yhdessä onnistuneen Nordic King -viikonlopun juhannuksena.

”Olen tyytyväinen tapahtumaan. Otimme varman päälle yleisön kanssa korona-aikana, ja järjestelyt toimivat kaikilta osin. Kummankin päivän urheilullinen taso oli oikein hyvä, ja päälähtö täytti kaikki tavoitteet. Ensi vuonna pääsemme toivon mukaan järjestämään Nordic King -ravit tavallisesti ilman rajoituksia”, hän analysoi.

Eilen sunnuntaina Lillbackan oma kylmäverinen Wolt teki Ulf Ohlssonin ohjastamana hienon esityksen Bollnäsissä alkulaukan jälkeen. Ori sijoittui neljävuotiaiden hevosten Prinsessa Madeleinen pokaalissa viidenneksi. Sijoitus ei kerro kuitenkaan koko totuutta esityksestä.

”Ori laukkasi alussa jääden reilusti pääjoukosta. Tuli laukan jälkeen 20-vauhteja viimeisen kierroksen. 22,4a lyhyeltä matkalta on kova aika. Laukka harmittaa, ilman sitä olisimme olleet luonnollisesti korkeammalla. Mutta ravikilpailuthan ne ovat”, hymähtää omistaja.

Voittaja Tangen Bork kirjautti hienon ajan 21,2a, vaikka jäikin Tekno Odinin voimassa olevasta Ruotsin ennätyksestä neljä kymmenystä. Neljävuotiaiden suomenhevosten SE on muuten Jaanen Suikun juoksema 24,4a Mikkelistä vuodelta 1994.

Jan-Olov Perssonin valmentaman Woltin kauden päätavoitteet ovat sekä Ruotsin ja Norjan derbyt.

”Ruotsin karsinnat ajetaan kahden viikon kuluttua tiistaina Östersundissa. En ole puhunut sen enempää Perssonin kanssa, mutta luulisin sen olevan seuraava startti. Norjan derby ajetaan vähän myöhemmin syksyllä."

Aiemmin enemmänkin kylmäverisiä omistaneella Lillbackalla on nykyään niitä omistuksessaan neljä. Woltin emä Tangen Sara on kantavana Odd Heraklesista.

”Hevosmies on ikuinen optimisti, ja toivottavasti nopeus geenit periytyvät”, nauraa Lillbacka, joka on kuitenkin pienentänyt toimintaansa ravipuolella viime aikoina.

”Tangen Sara on ainoa kantava tamma. Yksi varsa syntyi tänä keväänä. Homma pääsi paisumaan vähän liian isoksi, ja on pakko sopeuttaa toimintaa."

Tiistai-iltana Lillbackan 14 omasta valmennettavasta Wauhti kilpailee Mikkelin kymmenennessä lähdössä.

”Olen tyytyväinen palkintopallisijaan. Sisäradalta saadaan varmasti hyvä juoksu."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pekka Lillbackan Wolt loukkaantunut – Norjan derby jää välistä: "Olisihan tässä ollut ainekset pahempaankin"

Odd Herakles on toipumassa - hyviä uutisia!

Antti Ojanperälle hänen ensimmäinen kylmäverisensä treeniin – Norjan derbyfinalisti Woltin veli Wölle muutti Pihtiputaan kuningaskuntaan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video