Uutiset

Roni Waarna: Päätös Ruunaruhtinas-kilpailusta tehdään Pertturin viikonlopun hiitin jälkeen – Rupeltajan kanssa ei kiirehditä

"Otamme lämminverisen hiittikaveriksi ja kengitän Pertturin kilpabalanssiin."
Elina Paavola
Pertturi oli keväällä hienolla mallilla. Kuva huhtikuusta Seinäjoen startin lämmittelystä, jonka ajoi Roni Waarna. Itse startissa ruuna hävisi hevosenmitan H.V. Tuurille ja oli neljäs.

Ylivieskan Ruunaruhtinas-kilpailu on vuorossa vajaan kahden viikon kuluttua. Hallitsevaa ruhtinasta Pertturia ei ole nähty kilparadoilla kesäkuun lopun jälkeen. Tittelin puolustaminen on taustajoukkojen tavoitteena, mutta kevät ja kesä ovat olleet Pertturille haasteellista aikaa.

"Pertturilla ei pysty kilpailemaan hokeilla. Pääsimme valmentamaan ruunaa talven kotona todella hyvin. Se oli oikein hyvä kevään ensimmäisiin startteihin, ei hävitty esimerkiksi paljoa H.V. Tuurille Seinäjoella. Seinäjoen jälkeen ajattelin, että tästä tulee todella hieno kesä meille”, toteaa Roni Waarna.

Loppukevään starteissa vanhat kavio-ongelmat antoivat tunnusmerkkejä. Juhannusaaton Vieremän startin jälkeen Pertturi onkin latautunut kotona. Nyt tunnelinpäässä alkaa kuitenkin näkyä valoa valmentajan mukaan.

"Oli pakko viheltää peli poikki juhannuksena. Viime lauantaina kävin ajamassa ensimmäisen hiitin Vieremän jälkeen. 40-vauhtinen hiitti sujui hyvin, ja jälkikäteenkään ei ole ilmennyt negatiivista."

Ruunaruhtinas-kilpailuun ilmoittautuminen päättyy maanantaina. Ennen lopullista päätöstä ilmoittamisesta Waarna ajaa kovemman testihiitin viikonloppuna.

"Otamme lämminverisen hiittikaveriksi ja kengitän Pertturin kilpabalanssiin. Kaiken pitää olla kohdillaan, jos edes yritämme mukaan Ylivieskaan."

Kiuruvedellä hevosiaan valmentava Waarna on saanut talliinsa mielenkiintoisen vahvistuksen. Viimeksi Janita Antti-Roikolla ollut ruuna Rupeltaja on ollut Waarnan tallissa toukokuusta lähtien.

"Haimme sen toukokuussa ollessamme Pertturilla Vermossa kilpailemassa. Tosi mielenkiintoinen hevonen Terveystilanne on melko ok tällä hetkellä. Mutta kiire starttiin sen kanssa ei ole”, toteaa Roni Waarna tallinsa toisesta voitokkaasta ruunasta.

Elina Paavola
Tuomas Pakkanen, Roni Waarna ja Pertturi juhlivat vuosi sitten Ylivieskassa.
MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruunaruhtinas Stallonella ei kaihdeta Ruotsin-reissua – "Jos suomenhevosia otetaan vastaan sinne, niin meidän pitäisi käydä ajamassa siellä"

"Hienoa, että päästään eilisen laukkapäivän jälkeen kokeilemaan heti tänään uudelleen" – Don Vikingilla ja Pyörylän Paronilla odotetaan mielenkiinnolla Ruunaruhtinaan toista matkaa

Stallone räjäytti valtavalla kirillä Ruunaruhtinaan avausmatkan voittajaksi

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video