Uutiset

Valmentajaa vaihtanut Suviruusuli testaa tiheää kilpailurytmiä tulevana viikonloppuna – Haaveissa siintää Forssan kuningatarkilpailu

”Hevonen on valmentajanvaihdoksesta huolimatta samassa tallissa. Arki sujuu samalla lailla kuin aiemminkin", kertoo Suviruusulin omistaja Pia Mäkinen.
Terhi Piispa-Helisten
Valiojuoksijatamma Suviruusuli on juossut ennätyksensä 1.23,5a tänä keväänä ja voittanut kauden aikana kahdesti.

Mailin ennätyksen 1.23,5a tänä vuonna juossut Suviruusuli kilpaili aiemmin Marko Majaniemen valmennuksesta käsin. Elokuun alussa valmentajaksi vaihtui Roger Lumberg, jonka valmennuksesta käsin 10-vuotias tamma starttaa sekä perjantaina Turussa että seuraavana päivänä Teivossa.

Omistaja Pia Mäkisen mukaan hevosen rutiinit säilyvät vaihdoksen myötä.

"Tamma on ollut koko ajan tässä kotitallilla. Systeemit eivät muutu, vaikka valmentajan kohdalla lukeekin toinen nimi. Marko sanoi, että on vastaisuudessakin käytettävissä, jos tarvitsen apua hevosten kanssa, painottaa Mäkinen.

Pia Mäkisellä on ratsastustausta, ja Suviruusulia valmennetaan sekä ratsastamalla että ajaen.

"Selästä käsin hevonen joutuu käyttämään eri lihasryhmiä. Se tekee kokonaisvaltaisesti hyvää hevoselle”, toteaa Mäkinen.

Kaksi starttia kahteen päivään ei Mäkistä suuremmin huolestuta. Suviruusuli palautuu hyvin starteista. Kuljetusmatkat eivät Lahdesta käsin muodostu liian myöskään pitkiksi.

Suviruusuli on kilpaillut viime aikoina sekä kengillä että kengittä. Balanssi päätetään viikolla. Viime kerran vaisumpi sijoitus ei huolestusta Mäkistä.

"Sen startin unohdamme, silloin asiat eivät sujuneet suunnitelman mukaisesti."

"Minulle hevoset ovat harrastus. Mennään päivä kerrallaan, eläinten kanssa toimiessa tulee myötä- ja vastoinkäymisiä. Olisihan Forssan kuningatarkilpailu tietyllä tavallaan haaveena. Mennään kuitenkin hevosen ehdoilla. Suviruusulin pitää voida hyvin, se on tärkein minulle”, toteaa Mäkinen tunteikkaasti.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tallinnan uusi ravirata juhlii avajaisiaan viikonloppuna

Roger Lumbergin ponit loistavat näyttelykehissä, mutta tie menestykseen on vaativa – "Romanin pitää tehdä moninkertainen työ saadakseen arvostusta"

Teivon karsinnat: Siirin Valtsu ja EL Jetpack hurmasivat

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video