Uutiset

Attention OP debytoi Sauli Lähdeniemeltä – voitokkaat Junjori ja Avot palailemassa starttiin

Talin starttaamaton suomenhevoslahjakkuus saattaa siirtyä Teemu Okkolinille.
Miika Lähdeniemi
Sauli Lähdeniemen valmennustalli vahvistui Attention OP:lla.

Punkalaitumella maanviljelyksen sivuelinkeinona hevosia valmentava Sauli Lähdeniemi sai mielenkiintoisen vahvistuksen talliinsa. Aiemmin Markku Niemisen valmennuksesta käsin kilpaillut Attention OP siirtyi omistajanvaihdoksen myötä Lähdeniemelle.

"Niemisen Markulta tulevat hevoset tuppaavat aina olemaan starttikunnossa, joten kokeillaan melko nopeasti starttaamista”, uusi valmentaja kertoo.

Reilun viikon tallissa ollut ruuna debytoi ensi tiistaina Forssassa Lähdeniemen valmennuksesta. Illan neljännessä lähdössä Ari Moilasen ohjastama Attention OP pääsee matkaan voltin ykkösradalta.

"Näppärän oloinen pikkuruuna. Hevonen tuli hyvässä kunnossa Niemiseltä. Markku on ajanut ilman etukenkiä. Kaviot eivät nyt anna myöten ajaa ilman etukenkiä, mutta sen sijaan otan takakengät pois”, kertoo Lähdeniemi Attention OP:n balanssimuutoksesta.

Lähdeniemellä on kotonaan parisen kymmentä hevosta. Tänä vuonnakin syntyi useampi varsa.

Lopputalvesta ja keväällä Lähdeniemen nimi oli esillä omistajan ominaisuudessa. Teemu Okkolinin valmennuksesta käsin kilpailleet Lähdeniemen Junjori ja Avot voittivat yhteensä 10 kertaa.

Kaksikko on Lähdeniemen mukaan palailemassa tositoimiin syksyn tullen.

"Valmentajahan päättää, milloin on sopiva sauma aloittaa kilpaileminen. Hyvinhän kumpikin meni keväällä. Luultavasti lähetän myös Wuugan Okkolinille. Se on jo kahdeksanvuotias, mutta ainakin samantasoinen kuin kaksi muuta Okkolinilla ollutta hevosta. Lahjakkaita hevosia, mutta aika ei valitettavasti tahdo riittää kaikkien valmentamiseen”, toteaa Lähdeniemi.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Reima Kuislan Seinäjoki Racen hopeamitalisti Markku Niemiselle - ”Toivottavasti nyt onnistutaan paremmin”

Oona Halme lähtee Ruotsiin miljoonajahtiin: "Voittoa on vaikea luvata, mutta onhan se mukava päästä ajamaan kilpaa tämän tasoisella hevosella Ruotsin debyytissä"

Korpi ja kiltit tammat eivät Derbyssä häviä - nyt vuorossa Magical Princess - plussana Korven videohaastattelu

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle