Uutiset

Kaj Widell joutuu lonkkaleikkaukseen

Upean ohjastaja- ja valmentajauran Ruotsissa tehnyt loviisalaislähtöinen Kaj Widell joutuu lonkkaleikkaukseen mahdollisimman pian. Sovitut ohjastukset hoidetaan, mutta leikkaus on edessä.
Ville Toivonen
Vaiherikkaan ja menestyksekkäänkin hevosmiesuran tehnyt Kaj Widell joutuu pian sairauslomalle.

Kaj Widell, 66, on tehnyt kuusikymppisenä komean paluun Ruotsin kovaan ohjastajaeliittiin, joskin kulunut vuosi on ollut vaisumpi. Menestyspotentiaalisia ohjastettavia on ollut aiempaa vähemmän, ja nyt mies joutuu tauolle vihoittelevan lonkan takia. Suomessahan Tuomas Korvenoja odottaa vastaavaa operaatiota, ja se ei ole todennäköisesti ravi-ihmisillä ainakaan tavallista harvinaisempi.

"Toinen lonkka leikattiin jo vuosia sitten ja nyt tämä vasen on samanlaisessa pisteessä", huokaa Widell.

"Olen oikeastaan odottanut turhan kauankin, mutta jokin aika sitten menin tutkimuksiin ja ei ihme, että se on kipeä. Siellä on aika lailla luu luuta vasten, kuva on samanlainen kuin toisesta lonkasta aikanaan ennen leikkausta. Onneksi ravivalmentajilla on vakuutukset kunnossa. Palvelu on hyvää, ja odottelen juuri aikaa operaatioon, eikä siihen pitäisi mennä pitkään. Olen sopinut että tähän saakka sovitut ajot hoidetaan. Esimerkiksi ensi viikon keskiviikon Jägersron Breeders Course -raveissa piti olla kolme hevosta, mutta ilmo ei ole vielä ollut, joten katsotaan kuinka käy?"

"Toisaalta olen iloinen, kun olen saanut ajettavia, kilpailu on kovaa. Toisaalta olisin huolinut toki vielä parempiakin ajokkeja. Eihän ne usein tällä kaudella varsinkaan ole olleet parasta a-ryhmää. Onneksi olen vanhemmalla iällä alkanut pitää paremmin huolta itsestäni. Nyt on esimerkiksi päivittäin jumppaa, jotta olisin mahdollisimman vahva toipumaan sitten operaatiosta."

"Hyvä fyysinen vointi tuo hyvän fiiliksen muutenkin. Ihmettelen näitä nykyajan huippuvalmentajia, joilla on satoja hevosia. Miten he jaksavat? Heillähän ei ole hetken rauhaa työltä, puhelimelta tai muilta laitteilta - vaatimus olisi pitää yhteyksiä 30 tuntia vuorokaudessa!"

"Lauantaina ajan 75-finaalissa Delilas Magilla (75-2). Se on mahdollinen sijalle, jos juoksu onnistuu. Tamma on kunnossa. Sillä on ollut huonoja paikkoja ja se avaisi ok. Jos juoksu onnistuu voidaan saada hyvä palkinto, mutta kyllä voitto yllättäisi."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tuomas Korvenojalla edessä lonkkaleikkaus

Korvenojalta Kuortaneelle – huippuhevosten takaa tuttu Tiia Pihamaa ja Villinmiehen Tammakilvan kolmonen Brave Dame Vivian viihtyvät Etelä-Pohjanmaalla

Maailmantähti on syttynyt: uskomaton Calgary Games sai Kontion tuulettamaan Derbyssä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video