Uutiset

Lokakuussa kokeillaan avointa ilmoittautumista Suomen raveihin – käyttöön ensimmäisenä koelähdöissä

”En pitäisi mahdottomana, että kokeilisimme myöhemmin viikon tai kahden ajanjaksoa avoimella ilmoittautumisella", ennakoi Tuomo Pekonen jo hieman kokeilun jatkoa.
Terhi Piispa-Helisten
Jokimaan ravit 7. lokakuuta ovat ensimmäiset kokonaiset ravit, joissa avointa ilmoittamista kokeillaan.

Suomen Hippos ry tiedotti tiistaina kokeilevansa avointa ilmoittautumista lokakuun aikana. Ensimmäisenä avoin ilmoittaminen otetaan käyttöön koelähdöissä 1.10. ajettavista raveista lähtien.

Ravipäivän kaikkiin sarjoihin avointa ilmoittautumista testataan ensimmäistä kertaa Lahden Jokimaalla 7.10. ajettaviin raveihin.

Ravihevosten avoimella ilmoittautumisella tarkoitetaan sitä, että ilmoittautumisen yhteydessä kaikkien ilmoittautuneiden hevosten nimet ovat nähtävillä ennen lähtöratojen julkaisua.

”Koelähdöt ovat oiva tapa kokeilla tietotekniikan toimivuutta. Sen jälkeen avointa ilmoittautumista kokeillaan Jokimaan 7.10. ravien kaikkiin sarjoihin. Ilmoittautuminen sinnekin tapahtuu jo lokakuun ensimmäisenä, ja sen jälkeen voidaan jo vetää joitakin johtopäätöksiä asiassa”, kertoo Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen.

Hän korostaa, että päätöksiä avoimen ilmoittautumisen käyttöönottamisesta laajemmin ei tehdä yhden kokeilupäivän perusteella.

”En pitäisi mahdottomana, että kokeilisimme myöhemmin viikon tai kahden ajanjaksoa avoimella ilmoittautumisella. Nämä ovat kuitenkin asioita, joita käsittelemme kilpailuvaliokunnassakin.”

Ruotsissa avointa ilmoittautumisjärjestelmää on käytetty jo useamman vuoden ajan arkiraveissa. Perinteinen ilmoittautumisjärjestelmä, jossa ilmoittautuneiden valjakoiden nimet eivät ole näkyvillä ennen ilmoittautumisajan päättymistä on käytössä eritoten V75- ja V86-lähdöissä Ruotsissa.

Pekonen ei halua vielä kommentoida, kuinka avointa ilmoittautumisjärjestelmää tullaan käyttämään Suomessa.

”Katsotaan kaikessa rauhassa edellä mainitut kokeilujaksot. Tehdään sitten päätöksiä jatkon suhteen."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Avoimeen ilmoittamiseen uusi kahden viikon kokeilujakso 29.10 ajettavista raveista lähtien – Vuoden 2022 kilpailukalenteri lähes valmis

Ravien ajotaparikkeiden tulkintaan tiukennuksia vuoden 2022 alusta Suomessa ja Ruotsissa – ohjastajia ja tuomareita perehdytetään loppuvuoden aikana muutoksiin.

Lahdessa testattiin avointa ilmoittautumista – ”Hevosia tuli melko samaan tahtiin kuin perinteisellä ilmoittamisella"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video