Uutiset

Hambovoittajan osaomistajan Kenneth Liljamaan kaksivuotias loisti Solvallassa

Amerikasta tuli huonoja uutisia Kenneth Liljamaalle, kun osaomistamansa Captain Corey loukkasi jalkaansa, mutta torniolaisen kaksivuotias Joy Sisu toi iloa Solvallan keskiviikkoillasta voittamalla "pystyyn".
Ville Toivonen
Petri Salmela ja Kenneth Liljamaa saivat Solvallasta ilonaiheen, vaikka kaksikon osaomistama supertähti Captain Corey loukkaantui hiljan.

Captain Coreyta Liljamaa omistaa yhdessä Joy Sisua (Brillantissime) valmentavan Petri Salmelan sekä ruotsalaisenemmistön kanssa, mutta Joy Sisu on Liljamaan oman Lilium Oy:n hevonen. Joy Sisu oli ottanut aiemmissa kahdessa startissaan kaksi kakkosta hyvällä tyylillä, ja nyt se hallitsi Trottexin huutokauppalähtöä keulasta mielin määrin Ulf Ohlssonin ohjastuksessa.

Joy Sisu meni täyden matkan hiljaisesta matkavauhdista reippaalla lopetuksella 18,7 ja tienasi 200000kruunua voitostaan. Tamma meni lyhyen voltin ennätyksekseen edellisessä kisassaan 16,9.

"Todella miellyttävä kilpahevosenalku", iloitsi Kenneth Liljamaa.

"Se tuntuu tekevän kaiken oikein ja menevän sopivan rennosti, vaikka kotona löytyy kuulemma kipakkuuttakin. Täytyy koittaa matsata lupausta fiksusti, jotta siitä olisi jatkossakin iloa isoissa lähdöissä. Ostin tamman kasvattajalta ennen Elitauktion-huutokauppaa, josta se jäi pois, mutta maksut ASVT:n huutokauppalähtöön oli maksettu."

Oriiden ja ruunien vastaavan huutokauppalähdön vei Svante Båthin valmentama M.T.Sollentuna (Quite Easy) kilometriajalla 16,2. Teivon valmentaja Antti Veteläinen kävi Solvallassa hakemassa lisää suomalaismenestystä, sillä hänen tallinsa Jackandjones Sisu oli kakkonen keulasta ajalla 16,4 (What The Hill) Mika Forssin luotsaamana eli suomalainen sisu oli kovaa kaksivuotislähdöissä.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tauno Hyriäisen vauhtisunnuntai: "Hermes Bokolle sulhanen lennosta - onneksi hyvä finaalipaikka Laralle"

Salmelalla mielenkiintoinen kaksikko Breeders Crownin välierissä – Hambovoittaja Captain Coreyn tulevaisuus ratkeaa syksyn aikana

Esa Pehkonen satsaa Orimattilaan - Amerikassa menestystä toi tuoreimpana Temporal Hanover

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video