Uutiset

Eija Sorvistolla Villinmiehen kisan yllätyskortti Lady Rock

Ylivieskan valmentajan Eija Sorviston tallin uusi hankinta Lady Rock onnistui heti avauksessaan uudesta osoitteesta Villinmiehen Tammakisan karsintansa vahvana kakkosena. Lauantaina se yrittää horjuttaa ikäluokan suuria nimiä.
Ville Toivonen
Eija Sorviston valmennettavat järjestävät yllätyksiä lauantain Lappeenrannan T75-kierroksella?

Lady Rock voi parantaakin. Lisäksi Sorvistolla on tallissaan 75:n tammalähtöönkin mahdollinen yllätyskortti lauantailla. Fancy Creekillä saatetaan koittaa nimittäin ilman kenkiä, mikä toimii tällä hevosella lisävauhdin tuojana.

"Lady Rock on kyllä jännä", Sorvisto iloitsee.

"Saatiin se lähtöpaikka, joka toivottiinkin. Se voi tosiaan parantaa, kun oli kipeäkin ennen Lappeenrantaa ja sai siinä startin alle. Sillä koitetaan lisäksi vetolappuja. Ratkaisevaa voi olla myös pääsy kolmanteen sisälle alussa. En tiedä onnistuuko, mutta se voisi olla sellainen juoksupaikka, mistä voisi nousta yllättävän ylös. Ikäluokan kovat tammat ovat toki hyvin vaikeita vastustajia. Enkä toisaalta ole varma, saadaanko paikka kolmannesta sisältä? Kuitenkin hevonen tuntuu hyvältä ja olen optimistinen. Varsinkin olen toiveikas sen suhteen, että se ensi kaudella voisi vielä parantaa, jos tamma saisi hyvän talvitreenin ja olisi hyvä talvi treenata. Jollain lailla se ei vieläkään tunnu ihan valmiilta, ja jos se nyt pysyisi terveenä, voisi se mennä aika kovaa ensi kaudella."

Yllättääkö Fancy Creek?

"No, se parantaa kyllä kengittä, jos sielä voi ilman kenkiä ajaa. Täytyy vielä tsekata se. Viimeksi rata oli tosi hyvä, mutta lauantaille on kai luvattu sadetta, joten täytyy tarkastaa olosuhde vielä. Eniten huolestuttaa volttilähtö, sillä se on mennyt ravia voltista vain kerran. Se voi olla tasoittunutkin ja paikkakin on ok, mutta silti olen epävarma tuosta. Virekin on ihan kohdallaan ja hevoset ovat treenannet ja palautuneetkin tosi hyvin."

Mikä on tilanne tallissa - onko uutta?

"Ei ole nyt uusia hevosia. Ne joilla ovllaan palaamassa pitemmältä tauolta, eli tallin eniten ansainneisiin kuuluvat Moonlight Velvet (Zola Boko) ja Very Charming (Chcolatier), ovat ihan aikataulussa. Niiden paluu on lähellä, jos kaikki menee hyvin."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vermon uusi puheenjohtaja Mikko Salminen on menestyvä hevoskasvattaja ja järjestömies toisessa polvessa

Jarmo Saarela elämänsä hommassa An-Dorran kärryillä: "Ei anneta Pekan hevosen lallatella keulassa"

Huippusukuinen Lady Rock on Eija Sorviston tallin uusin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video